Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Klopboormachine. Tips, aanbiedingen, test

Klopboormachine. Tips, aanbiedingen, test

Tips voor het kiezen en goedkoop kopen van een goede klopboormachine. Met de beste klopboormachine uit de test, aanbiedingen van klopboormachines enz.

Een klopboormachine is een elektrische boormachine die is voorzien van een hamerfunctie. De boor wordt bij een klopboormachine krachtig heen en weer bewogen.

Klopboormachine Bosch

Dankzij deze hamerbeweging wordt het te boren materiaal verpulverd. Met een klopboor kom je daardoor makkelijker door een baksteen of beton.

Verwar de klopboormachine niet met de boorhamer. Een boorhamer werkt met een pneumatische zuiger die luchtdruk opbouwt. Dit levert meer slagkracht op, maar een boorhamer is ook duurder dan een klopboormachine. 


>>> TIP: Op Beste Boormachine Kopen vind je de boormachine top 10, de goedkoopste aanbieders van een klopboormachine en een keuzehulp. Ook de beste boorhamers (en andere beste boormachines) zijn daar te vinden.

Hoe werkt een klopboormachine?

Zoals de naam al aangeeft maakt een klopboormachine een kloppende beweging. Net achter de boorkop bevindt zich bij een klopboormachine een ronde schijf met aan één kant gekartelde tanden. Daar tegenover zit nog een schijf met tanden. Als je de klopboor functie aanzet pakken deze schijven elkaar via de tanden vast wat een sterke trilling veroorzaakt. Zet je de klopboor functie uit (en boor je op de standaard manier) dan maken de schijven geen contact.

De beste klopboormachine

Wat is de beste klopboormachine? Dat kun je zien op de website TestResults.nl. Daar vind je bij de beste boormachine test de beste boormachines uit de test waaronder ook de beste klopboormachine.

Grip bij een klopboormachine

Bij een klopboormachine is het belangrijk om goede grip te hebben. Daarom zijn de meeste klopboormachines voorzien van een stevig extra handsvat met softgrip. Als er veel geboord moet worden is het fijn als de boormachine niet al te zwaar is.

De boorkracht

De boorkracht van een (klop)boormachine wordt uitgedrukt in Nm (het maximale koppel). Dit is de kracht die de motor kan overbrengen op de boorkop. Hoe meer Nm, hoe krachtiger de klopboormachine.

Veiligheidsslipkoppeling

Een fijne optie bij klopboormachines en andere elektrische boormachines is de veiigheidsslipkoppeling. Deze beveiliging zorgt er voor dat de boormachine onmiddelijk stopt met draaien als de boor vastslaat. Dit is belangrijk, want als een boor ineens vastslaat als er met grote kracht wordt geboord kun je je lelijk blesseren. Zo'n veiligheidsslipkoppeling verlengt dus niet alleen de levensduur van de klopboormachine maar ook van jou als gebruiker.

 Dit mechanisme zorgt ervoor dat de machine stopt met draaien als de boor vastslaat. Hiermee voorkom je blessures. Tevens verlengt dit de levensduur van het apparaat.

Snelspansysteem

Een snelspansysteem zorgt ervoor dat je boortjes makkelijk in en uit de klopboormachine kunt draaien zonder dat je daarvoor gereedschap of een los meegeleverde sleutel hoeft te gebruiken.

Goede klopboormachines

Heel goede klopboormachines worden gemaakt door Makita, Bosch en Black & Decker. Goede klopboormachines voor weinig geld worden gemaakt door Skil en Einhell.

Je vindt al deze klopboormachines tegen de laagste prijs op het bovenaan genoemde Beste Boormachine Kopen.

Zie ook:
Onderwerp:
Een klopboormachine is een goede boormachine voor het boren in hout, steen en metaal. Het is een relatief goedkope boormachine waarmee je toch veel kan. Hierboven vind je de beste winkels om een klopboormachine te kopen en de beste klopboormachine uit de test. Ook geven we informatie en tips voor bij het kiezen van de voor jou beste klopboormachine.
Menu :