Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste wastafelkraan kiezen

De beste wastafelkraan kiezen

Ga je voor een moderne of klassieke wastafelkraan? Voor draaiknoppen of een hendel? Een bewegende of een vaste wastafelkraan? Het aanbod wastafelkranen is groot en divers.


Gelukkig maar, want een wastafelkraan moet je in alle rust kunnen uitzoeken. Zo'n waterkraan is immers geen onbelangrijk onderdeel van het design van de badkamer.

Veel keuze uit ruim 1000 wastafelkranen

De meeste wastafelkranen van de grote merken zijn modern  qua vormgeving. Ook binnen deze moderne wastafelkranen zit heel veel verschil. Je hebt wastafelkranen met een hendel, wastafelkranen met een  soort joystick bovenop maar je kunt ook kiezen voor een wastafelkraan met één of twee draaiknoppen.

Alle kranen voor de wastafel zijn te vinden in het overzicht met aanbiedingen van alle wastafelkranen. Het gaat daarbij om ruim 1.000 verschillende wastafelkranen!

In dat overzicht kun je heel snel en eenvoudig de voor jou beste wastafelkraan tegen de laagste prijs selecteren uit dit enorme aanbod. Dat doe je simpelweg door je wensen en eisen aan te vinken. Je kunt je voorkeur uitspreken voor merken, kleuren, materialen, de hoogte van de uitloop, inbouw of opbouw, het aantal handvatten, de aanwezigheid van een waste (een hendel op de kraan om de afvoer af te sluiten) en opties als led-verlichting, een draaibare uitloop en een waterbesparende kraan.

Kortom uit die ruim 1000 kranen kun je heel makkelijk de voor jou beste wastafelkraan selecteren.

Hieronder kijken we naar een aantal van de genoemde mogelijkheden.


"Standaard" wastafelkraan Grohe

Draaibare wastafelkraan of een vaste kraan?

Een keuze die je bijvoorbeeld kan maken is die tussen een wastafelkraan die kan draaien en een wastafelkraan die vast zit en niet gericht kan worden. En er is een tussenvorm waarbij alleen het bovenste gedeelte van de kraan bewogen kan worden.

Opbouw of inbouw wastafelkranen

Verreweg de meeste wastafelkranen zijn opbouw. Dat betekent dat ze op de wastafel gemonteerd worden. De watertoevoer komt daarbij van onderen, door de wastafel heen, de waterkraan in.

Bij een inbouw wastafelkraan komt de kraan uit de muur. Ook de bediening is op de muur aanwezig en de watertoevoer komt uit een leiding in de muur. Zo'n muurkraan is wat lastiger te installeren omdat de waterleiding in de muur gefrased moet worden. Bij een verbouwing is het echte een goed te doel en een stijlvol alternatief voor een opbouw wastafelkraan.


Grohe inbouw wastafelkraan

Hoogte van de uitloop

Voor de hoogte van de kraan wordt niet alleen gekeken naar de hoogte van de kraan zelf, maar ook naar de hoogte van de uitloop (de plaats waar het water uit de waterkraan komt). Meestal bevindt de hoogte van deze uitloop zich onder de 15 centimeter, maar er zijn ook aanmerkelijk hogere waterkranen waarbij de uitloop zich soms op wel op 30 centimeter of meer bevindt.



Hoge waterkraan Schütte (uitloop 30 cm)



Maar weinig te kiezen qua kleur

Qua kleur valt er weinig meer te kiezen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle wastafelkranen chroom van kleur. Een andere kleur is echt een uitzondering. Alleen mat zwart is een kleur die naast chroom regelmatig voorkomt.

Mat zwarte wastafelkraan Excellent Wellness

Aparte bediening warm en koud water

De meeste moderne wastafelkranen beschikken over één hendel die als mengkraan dienst doet. Met die hendel regel je zowel de verhouding warm / koud water als de kracht van de waterstraal. Er zijn echter nog steeds kranen te koop waarbij je met aparte draaiknoppen het warme en het koude water regelt.


Grohe wastafelkranen met aparte regeling koud en warm water

Handsfree wastafelkranen

Er zijn ook wastafelkranen die helemaal niet over bediening beschikken, maar over een sensor die ervoor zorgt dat je water krijgt als je je hand voor de kraan houdt. Hou er wel rekening mee dat de sensor van dit soort kranen een stroomkabel nodig heeft (tenzij ze op een batterij werken) en dat er geen warmteregeling mogelijk is, hoogstens een vaste gemixte temperatuur, tenzij er toch een hendel op zit.

De beste wastafelkranen

Topmerken voor wastafelkranen zijn Grohe, Hansgrohe, Sphinx, Plieger, Villeroy & Boch en Wiesbaden, Deze merken, en nog veel meer andere merken, vind je bij de aanbiedingen.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de mooiste en beste wastafelkranen tegen een lage prijs.

Zie ook: Meer tips badkamer
Foto bovenaan: Hansgrohe wastafelkranen (hoog en laag)

Menu :