Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Garbage disposal (afvalvermaler, voedselvermaler) nu ook in Nederland

Garbage disposal (afvalvermaler, voedselvermaler) nu ook in Nederland

In Amerika noemen ze het een garbage disposal, een food waste disposal of sink disposal. In Nederland spreken we over een afvalvermaler of voedselvermaler. Het zijn handige apparaten voor in de keukengootsteen die het voedsel vermalen en via het riool afvoeren.


In Amerika zijn deze garbage disposals standaard in de meeste keukens. En ook in Nederland kom je ze steeds vaker tegen. Het is een heel hygienische manier om snel van je etensafval af te komen en het voorkomt verstoppingen in je afvoersysteem.


Wat is een garbage disposal?
Doordat de afvalvermaler in Amerika zo standaard is, zie je deze regelmatig in Amerikaanse films en series voorbijkomen. Een garbage disposal zorgt er voor dat alle voedselresten vermalen worden en in het riool verdwijnen. Je zet de kraan aan en gooit het afval in de gootsteen. Deze spoelt in het afvalputje waar zich de garbage disposal bevindt. Deze afvalvermaler draait net zo lang tot de voedselresten pulp zijn die via een filter in het riool verdwijnen.

Handig, want dit voorkomt overvolle stinkende biobakken, en het voorkomt rottende voedselresten in de afvalbak van de keuken. Bovendien verdwijnt alle afval tot pulp vermalen in het afvoersysteem van het huis, wat voorkomt dat grote brokken afval in de afvoer belanden.

Garbage disposal in Nederland en België
In Europa waren de afvalvermalers tot dusver nog vrijwel onbekend, maar dat is aan het verdwijnen. Er zijn nu garbage disposals op de markt die helemaal op de Europese gebruiker gericht zijn. Deze kunnen zonder moeite in een gootsteenkastje of op een andere plaats achter het afvoerputje gëinstalleerd worden. Kijk voor alle informatie en prijzen bij de aanbiedingen van garbage disposals.Wat kan je door een afvalvermaler gooien?
In een garbage disposal kun je vrijwel alle etensresten en voedselafval gooien. De resten van je bord en groenteafval, maar ook notendoppen, eierschalen, koffiedik, visgraten, theezakjes en veel meer.
Menu :