Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Designradiatoren en handdoekradiatoren

Designradiatoren en handdoekradiatoren

Een radiator is een voorwerp dat erg in het oog springt en daarom de uitstraling en sfeer van een interieur sterk helpt meebepalen. Het is daarom vreemd dat er lange tijd nauwelijks aandacht is besteed aan het design van radiatoren.


Dat verandert de laatste jaren echter. De verkoop van designradiatoren heeft een grote vlucht genomen. Iedereen wil tegenwoordig een mooie designradiator in huis.

Verschillende design radiatoren

Er zijn verschillende soorten designradiatoren. Voor de badkamer zijn de radiatoren heel populair die je ook als droogrek kunt gebruiken (ook wel handdoekradiatoren genoemd). Voor slaapkamers, huiskamers en keukens zijn de strakke paneelvormige designradiatoren echter populairder. Deze zien er mooier uit, iets wat bij een designradiator natuurlijk erg belangrijk is.



De benodigde capaciteit van een radiator

Een designradiator heeft niet alleen als taak mooi te zijn, de radiator moet de ruimte natuurlijk ook goed verwarmen. Welke capaciteit daarvoor nodig is kun je berekenen met een simpele formule: De benodige warmteafgifte = (lengte kamer x breedte kamer x hoogte kamer) x Watt per kubice meter.

Neem daarbij voor Watt per vierkante meter de volgende geadviseerde waarden aan:

18 graden Celcius (toilet, Hal en slaapkamer): 70 Watt
20 graden Celcius (Keuken): 77 Watt
22 graden Celcius (Woonkamer): 85 Watt
24 graden celcius (Badkamer): 93 Watt

Voor een keuken van 2,5 bij 3 meter en een hoogte van 2,3 meter is dus een radiator nodig met een capaciteit van minimaal (2,5x3x2,3)x77 = 1.328 watt. Bij goed geisoleerde kamers (met muurisolatie en/of dubbel glas) kun je de benodigde capaciteit met 10% verlagen.

Bij een grote kamers, zoals huiskamers, zijn vaak meerdere radiatoren nodig om de benodigde capaciteit te halen. Plaats de designradiatoren dan zoveel mogelijk verspreid over de kamer zodat de kamer gelijkmatig verwarmd wordt.


De plaats van een designradiator of handdoekradiator

De designradiator (of andere verwarmingsradiator) kan het beste geplaatst worden op de koudste plek in de kamer. Vaak is dat bij een vensterbank. Hou hierbij 10 cm boven en 10 cm onder de radiator vrij. Het beste kun je ook 5 cm ruimte houden tussen muur en radiator.

Kijk bij bovenstaande aanbieders voor alle mogelijkheden en prijzen van radiatoren.

Zie ook:

Onderwerp:
Hierboven vind je informatie en aanbiedingen van designradiatoren en design handdoek radiatoren. Bij de aanbiedingen van designradiatoren vind je meer dan 1.000 van deze verwarmingsradiatoren voor in de badkamer tegen een lage prijs. Ook hebben we tips voor het plaatsen van een radiator in de badkamer en de benodigde capaciteit van een badkamerradiator.


Menu :