Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Schouwkappen, de meest gebruikte afzuigkappen

Schouwkappen, de meest gebruikte afzuigkappen

Afzuigkappen heb je in verschillende soorten. Je hebt plafond afzuigkappen, onderbouw afzuigkappen, inbouw afzuigkappen, maar ook schouwkappen.


Schouwkappen zijn de meest populaire afzuigkappen. Schouwkappen zijn afzuigkappen die niet hangen maar tegen de muur worden gemonteerd. Je hebt ze in diverse modellen. Hier alle informatie en aanbiedingen.

De traditionele schouwkap heeft de vorm van een schouw zoals je deze bij schoorstenen tegenkomt, vandaar de naam. Maar er zijn tegenwoordig ook schouwkappen met heel andere vormen.

Kijk hier voor aanbiedingen van schouwkappen en andere afzuigkappen

Je hebt de wandschouwen. Dit zijn schouwkappen die aan de achterkant tegen de wand bevestigd worden. Hoekschouwen zijn een andere variant, deze zijn in een hoek weggewerkt en raken aan twee kanten de muur.

Schouwkappen komen het mooist tot hun recht in een ruime keuken waarin ze vrij worden geplaatst. In de praktijk komen schouwkappen echter vaak strak tussen bovenkastjes te hangen. Dit omdat in een kleinere keuken de ruimte efficient moet worden benut.

Efficient wat ruimte betreft zijn de schouwkappen met een vlakke rand. Op deze afzuigkappen kun je makkelijk veel potjes en andere keukenspullen kwijt.

De meeste moderne schouwkappen kun je aansluiten op een luchtafvoer naar buiten of je kunt de lucht laten circuleren. Deze wordt dan door de afzuigkap gefilterd.
Menu :