Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Informatie Eierkokers voor een ideaal eitje

Informatie Eierkokers voor een ideaal eitje

Eieren kun je in een pannetje koken, maar het is veel makkelijker op je eieren in een eierkoker te koken. Bovendien kun je met eierkokers veel beter je ideale eitje bereiden.


Met een goede eierkoker kook je eitjes met de voor jou ideale hardheid. Hier geven we handige informatie en tips voor als je een goede elektrische eierkoker wilt kopen.

Diverse merken brengen eierkokers op de markt, bijvoorbeeld Severin, Solis, Cusinart, Krups, WMF, Princess, Bestron en Clatronic. De ene eierkoker is daarbij de andere niet. Daarom staan hieronder enkele verschillen waar je op kunt letten als je een elektrische eierkoker gaat kopen.

TIP>>> Hier koop je meer dan 80 goede eierkokers tegen de laagste prijs

In het overzicht hierboven vind je ruim 80 elektrische eierkokers met alle gegevens, prijzen, reviews en ervaringen van gebruikers van de eierkokers. Ook kun je op tal van manieren de voor jou beste eierkoker selecteren door je wensen en eisen aan te vinken. Zo kun je eenvoudig selecteren op bijvoorbeeld merk, het aantal eieren dat gelijktijdig gekookt kan worden, de maximum prijs, het gewenste merk en zelfs de kleur van de eierkoker.

Ook kun je selecteren op opties als een timer, BPA vrij materiaal, vaatwasbestendige onderdelen, een warmhoud functionaliteit en bescherming tegen droogkoken. Hieronder vind je meer informatie over eierkokers.

Eierkoker met automatische uitschakeling

Een eierkoker kan vaak automatisch worden uitgeschakeld als de eieren goed behoren te zijn. Dat kan na een vooraf bepaalde tijd zijn, maar bij sommige eierkokers ook als het water in de eierkoker op is. Deze timer voorkomt droogkoken, en natuurlijk te harde eieren. Sommige eierkokers geven alleen een geluidssignaal als de tijd is bereikt, anderen schakelen helemaal uit.

Instelbare hardheid

Het is erg handig als je bij een eierkoker de hardheid kunt instellen. Je kiest dan voor een zachtgekookt, een hardgekookt of een medium eitje (net wat je lekker vindt) en de eierkoker bepaalt de bereidingstijd. Zo krijg je precies de eitjes die je lekker vindt.

Accessoires

Bij eierwekkers worden vaak de nodige accessoires bijgeleverd. Bijvoorbeeld een eierprikker, die voorkomt dat ee ei gaat barsten en lekken en een maatbeker om exact de juiste hoeveelheid water af te meten.

Meer dan eieren

Met sommige eierkokers kun je meer dan alleen eieren koken. Bijvoorbeeld groente stomen en zelfs eieren pocheren, bakken en tot omelet verwerken. Kijk bij de bovengenoemde beste winkels voor alle mogelijkheden.

Zie ook: Meer tips keukenapparaten
Menu :