Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kamerschermen en roomdividers

Kamerschermen en roomdividers

Een kamer kan te groot zijn om gezellig genoemd te worden. Met roomdivider zoals een vakkenkast of kamerscherm kun je dan aparte hoekjes creëren.


Maar roomdividers en kamerschermen zijn ook ideaal als je een kamer in twee compartimenten wilt opdelen. Bijvoorbeeld voor het scheiden van twee werkplekken, in een gecombineerde werkkamer / slaapkamer of als je een grote huiskamer wilt opdelen in een woonkamer en een eetkamer.

De mogelijkheden zijn eindeloos en een kamer aanpassen met een roomdividers of kamerschermen is reuze flexibel. Je hoeft niet te verbouwen, en als je het aangepast wilt hebben verplaats je gewoon het kamerscherm of de roomdivider.

En het zijn relatief goedkope oplossingen. Vele goedkoper dan een verbouwing. Kijk maar bij de aanbiedingen van roomdividers en kamerschermen. Je vindt daar meer dan 2.500 roomdividers in verschillende soorten zoals kamerschermen en vakkenkasten. Van een vakkenkast zie je een voorbeeld op de foto bovenaan.

Kamerschermen

Kamerschermen hebben hun oorsprong in Japan, waar ze heel veel gebruikt worden. Een ander woord voor kamerschermen is dan ook Japanse wanden. De oorspronkelijke Japanse kamerschermen waren panelen van papier waarop als decoratie mooie tekeningen en schilderwerken werden aangebracht.


Deze beschilderde kamerschermen kom je nog veel tegen. Bijvoorbeeld in restaurants, maar je kunt ze ook thuis gebruiken.

Roomdivider kasten (vakkenkasten)

Een roomdivider bestaat niet uit een paneel, maar uit een kast. Het voordeel is dat zo'n roomdivider meteen functioneel is. Je kunt de vakkenkast gebruiken voor opslag of om decoratie in te zetten,


Deze roomdivider kasten kunnen open of gesloten zijn. Maar vaak ook is het een combinatie. Ze bestaan dan uit vakken die gesloten kunnen zijn (bijvoorbeeld gesloten kastjes), maar ook uit open vakken waarin je vazen, beeldjes en andere decoratie kunt plaatsen.

Kies in het bovenstaand overzicht met aanbiedingen voor "vakkenkast" als je deze roomdivider kasten wilt zien. Het betreft kasten in alle hoogtes en breedtes. Je kunt meerdere van deze roomdividers naast elkaar plaatsen om een bredere kastenwand als afscheiding te creëren. Natuurlijk kun je deze kasten ook als wandkast gebruiken.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor voorbeelden en prijzen.

Onderwerp:
Deel een kamer in twee segmenten met een kamerscherm of een roomdivider. Of creëer op die manier een gezellig hoekje. Hier boven vind je aanbiedingen van ruim 2.500 roomdividers (kamerschermen en vakkenkasten).
Menu :