Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

foto op canvas

Een overzicht van de beste winkels waar je online een foto op canvas kan laten afdrukken.

Een foto op canvas is een foto die op een canvas schildersdoek wordt geprint. Hierdoor krijgt een foto de sfeer van een schilderij. Dit maakt een foto op canvas tot mooie en populaire woondecoratie.

Dat printen op canvas gebeurt met een specifieke printer en met speciale inkt. Dit is dus geen printwerk dat je zelf thuis kunt doen. Maar dat is geen probleem, want er zijn diverse gespecialiseerde print services die een foto op canvas voor je kunnen verzorgen.

Beste aanbieders foto op canvas

En een foto op canvas via deze online aanbieders is relatief goedkoop. Kijk maar bij de aanbiedingen van onderstaande canvasfoto aanbieders.

Kijk hier voor hun actuele canvas aanbiedingen:


Wat is canvas?

Canvas is een geweven stof die schilders ook gebruiken om op te schilderen. Canvas wordt daarom ook wel schildersdoek genoemd. Dit materiaal leent zich er ook goed voor zich te laten bedrukken, al is daar wel een speciale printer en speciale inkt voor nodig. 

Canvas wordt meestal gemaakt van katoen of van polyester.

Een foto op canvas is dus niet hetzelfde als een foto op linnen, al wordt een canvasfoto soms wel zo genoemd. De weefstructuur van canvas is namelijk anders dan de weefstructuur van linnen en dat geeft een ander resultaat als er een foto op het textiel wordt gedrukt.

Canvas is grover geweven, het is duurzaam en stevig en heeft een textuurachtige uitstraling. 

Een foto die op de juiste manier op een canvas doek is geprint heeft een effect of het geschilderd is.

Voordelen van een canvas fotoschilderij

Bij canvasdoeken wordt de foto of het schilderij via speciale printers geprint op kwalitatief hoogwaardig canvas. Het resultaat is een fotoschilderij dat krasbestendig en watervast is. Door dat laatste kunnen canvasdoeken gewoon worden schoongemaakt met een vochtige doek.

Het sterke canvas is bovendien kleurvast en, nog belangrijker, een foto op canvas ziet er aan de muur schitterend uit. Een canvasdoek geeft een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld een poster of een ingelijste foto.

Om het fotoschilderij een een extra uitstraling te geven is de zijkant van de foto enkele centimeters dik. Dat geeft het canvas een geheel gezicht maar je kunt er ook voor kiezen om een houten lijst te laten aanbrengen.

Door het gebruik van spie-ramen kunnen de fotoschilderijen niet kromtrekken.

Kijk bij de bovenstaande beste foto op canvas aanbieder voor alle prijzen en alle mogelijkheden.

Andere materialen foto's aan de muur

Canvas is het meest bekende materiaal om een foto voor aan de wand professioneel af te laten drukken. Maar er zijn ook andere materialen waarop je foto professioneel geprint kan worden. Bijvoorbeeld een foto op forex, hout, plexiglas, aluminium enz. Kijk hier onder voor alle prijzen, aanbiedingen en mogelijkheden hij de beste fotoprint aanbieders. 


Zie ook:
Menu :