Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kokend-water kraan. Veel voordelen, energiekosten verwaarloosbaar

Kokend-water kraan. Veel voordelen, energiekosten verwaarloosbaar

In steeds meer nieuwe en bestaande keukens wordt een kokend-water kraan geplaatst. Dat is niet vreemd want het gemak van een kokend-water kraan is heel hoog. Je hoeft nooit water op te zetten voor de thee of een cup-a-soup want je beschikt meteen over kokend water uit kraan.


Ook voor bij het koken is een kokend-water kraan bijzonder handig. De pan met aardappelen, eieren of groente kun je meteen met kokend water vullen en blancheren van groente is zo gepiept. Na de aanschaf van een kokend-water kraan kan de waterkoker de deur uit.

En wat te zeggen van het wassen van een vette pan? Even afwassen met kokend water en schoon is de pan!

Een kokend-water kraan scheelt niet alleen tijd maar ook water. De meeste mensen zetten veel te veel water op voor bijvoorbeeld een pot thee. Natuurlijk vraagt een kokend-water kraan ook stroom, maar hierbij gaat het bijvoorbeeld bij de Quooker maar om vijf cent aan kosten per dag! Waardoor je, omdat je veel efficiënter met heet water omgaat, zelfs energiekosten bespaart.

Diverse merken leveren kokend-water kranen. Je hebt ze onder andere van Franke, Grohe en Daalderop, maar met afstand de grootste fabrikant van kokend-water kranen is zonder twijfel Quooker (spreek uit als Cooker). Een merk met een moeilijke naam want je ziet Quooker op tal van manieren geschreven zoals Cooker, Quoocker, Qoocker, Quoker en veel meer verhaspelingen.

Kijk voor Quookers en andere kokend-water kranen tegen de laagste prijzen bij de beste online keukenwinkels. In deze winkels zijn vaak mooie stuntacties waarin dit soort dure kranen veel goedkoper wordt aangeboden.

Kokend-water kranen en kinderen

Sommige mensen vinden een kokend-water kraan in een huishouden met kleine kinderen een eng idee. Maar goede merken kokend-water kranen zoals Quooker doen er alles aan om de kranen veilig te maken, en mett succes. Zo worden de Quookers voorzien van een kindveilige bedieningsknop die twee, voor een kind onlogische, bewegingen nodig heeft. Ook is de kraan dubbelwandig zodat je je er nooit aan kunt branden. De waterstraal uit de kokend waterkraan is natuurlijk kokend heet, maar doordat de straal niet massief is maar uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden.Daarmee is een kokend-water kraan veiliger dan een waterkoker. Omvallende waterkokers zijn jaarlijks goed voor honderden ongelukken in huis, en vooral kleine kinderen zijn daarbij het slachtoffer.

En ook de vrees dat een kokend-water kraan energie vreet is - zoals we hier boven al schreven - onterecht. Bij een Quooker zijn de meerkosten te verwaarlozen. De fabrikant spreekt zelfs over 5 cent per dag om het water op kooktemperatuur te houden. Bovendien tap je altijd de juiste hoeveelheid en verspil je geen stroom door te veel water te koken.
Menu :