Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Een foto op bamboe laten printen

Een foto op bamboe laten printen

Canvas, forex, hout, aluminium,... foto's worden tegenwoordig op tal van materialen afgedrukt. En er komen steeds nieuwe materialen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto op bamboe?


Bij een foto op bamboe wordt de foto eerst op fotopapier van zeer hoge kwaliteit gedrukt en daarna op een bamboeplaat geplakt. Deze bamboeplaat bestaat uit meerdere laagjes bamboe. Dit geeft een heel speciaal effect.

Drukken op bamboe

Er zijn verschillende soorten bamboeplaten. Je hebt ze bijvoorbeeld van een centimeter of 2 a 3 dik die je aan de muur kunt ophangen, maar er zijn ook platen (of eigenlijk meer blokken) die wel 4 centimeter dik zijn. Deze kun je neerzetten in bijvoorbeeld een vensterbank of op een side table.


Drukken, niet printen

Door de foto te drukken, en niet te printen, ontstaat er een veel mooiere en meer levensechte foto.  De belichting vindt plaats doormiddel van een professionele Durst Lambda laserbelichter. Hierna wordt de foto via het traditionele fotochemische proces ontwikkeld en afgedrukt op hoogwaardig fotopapier. Dan wordt foto gelamineerd en plakken ze deze op de bamboe.

Kijk hier voor de beste aanbieders van foto's op bamboe.
Foto's: Phooboo
Menu :