Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste tweepersoons ligbaden

De beste tweepersoons ligbaden

Samen lekker badderen, dat kan met een ligbad dat groot genoeg is voor twee personen.


Hier vind je een overzicht van goede en voordelige tweepersoons ligbaden (duo baden).

Tweepersoons baden in verschillende afmetingen

Een tweepersoons ligbad is meestal 80 centimeter breed en 180 centimeter lang. Kleiner kan ook, 75 bij 175 centimeter kom je ook regelmatig tegen, maar dan lig je net wat krapper. Iets dat overigens lang niet altijd onaangenaam is.

Groter komt ook voor. Zo levert bijvoorbeeld Villeroy & Boch diverse tweepersoons ligbaden van 90 bij 190 centimeter. Lekker ruim, maar het moet wel in je badkamer passen.

Afvoer en kraan zitten op een andere plaats

Een tweepersoons ligbad (duobad) is niet alleen breder dan een gewoon ligbad, de afvoer zit meestal ook niet aan één kant van het bad, maar ergens middenin. Dat geldt zowel voor het afvoerputje als voor de bediening. Deze prikt dan niet hinderlijk bij één van de twee in de rug als je tegenover elkaar zit.

Ook al zit de afvoer meestal midden in het ligbad, toch verschilt het per bad. Soms zit de afvoer in het midden van het midden, soms aan de zijkant. In het laatste geval heb je er het minste last van.

De beste duo baden

Bij de eerder genoemde aanbieders vind je duo-ligbaden van topmerken als Valore, Villeroy & Boch, Sphinx, Bette en Laufen die je tegen lage prijzen kunt kopen.


Zie ook: Meer tips badkamer


Onderwerpen:
Tweepersoons baden, duo bad, ligbad 2 personen, zitbaden, tweepersoons zitbad, zitbad twee personen, ligbaden, twee persoons ligbad.
Menu :