Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Spouwmuur isolatie. Snel terugverdiend.

Spouwmuur isolatie. Snel terugverdiend.

Heb je een huis waarbij de spouwmuren niet geïsoleerd zijn? Wist je dat een derde van de energie dan via de muren verloren gaat? Het isoleren van de spouwmuren kan een enorme kostenbesparing opleveren.


En dan te bedenken dat het aanbrengen van spouwmuur isolatie bij een gemiddelde tussenwoning maar 800 euro kost? Of je huis nu groot, klein, vrijstaand of ingebouwd is, in zo'n 3,5 jaar verdien je spouwmuur isolatie terug. Alle jaren daarna hou je er honderden euro's per jaar aan over.

Als je wilt weten wat een spouwmuur isolatie voor jouw huis kost, kijk dan hier.

Niet geïsoleerde spouwmuren kosten veel geld

Een spouwmuur houdt in dat de binnenmuur en de buitenmuur los van elkaar staan, met een ruimte daartussen. Een spouwmuur voorkomt dat er vochtproblemen in huis optreden. Toen de overheid in 1950 de spouwmuur wettelijk verplicht stelde hielden ze nog geen rekening met de verlies aan warmte die dat opleverde.

Pas toen in de jaren zeventig de energiecrisis plaatsvond begon men zich hier druk om te maken. Dat is ook de periode dat er gestart werd met muurisolatie. In huizen van voor 1980 zitten echter vaak nog spouwmuren die nog niet geïsoleerd zijn.

Problemen door de spouwmuur

Een spouwmuur isoleren levert je een heel hoge besparing op. Via een niet geïsoleerde muur kun je namelijk wel een derde van de warmte verliezen. Dat is duur, en het kan ook voorkomen dat je het in huis of in bepaalde kamers van een huis (zoals de slaapkamers of de keuken) niet warm gestookt krijgt. Ook kunnen er vochtproblemen optreden terwijl het in de zomer juist door het gebrek aan isolatie warm kan worden in huis..

Spouwmuur isolatie

Spouwmuur isolatie is de oplossing voor dit alles. En het is helemaal niet zo duur als je zou denken. Bij een gemiddelde tussenwoning ben je voor zo'n 800 euro klaar. De investering voor spouwmuur isolatie verdien je gemiddeld in drie en een half jaar terug. Daarbij maakt het niet zo uit hoeveel meters er geïsoleerd moeten worden. De prijs neemt per meter natuurlijk toe, maar dat geldt ook voor de besparing. Hoe meer vierkante meter buitenmuur je hebt, hoe meer warmte je verliest bij niet geïsoleerde spouwmuren en hoe meer je door isolatie kunt besparen.

Bij spouwmuur isolatie wordt er isolatiemateriaal (schuim, korrels of vezels) tussen de binnenmuur en de buitenmuur gespoten. Hiervoor worden gaatjes in de buitenmuur geboord die daarna weer worden dichtgemaakt. Deze hele isolatie van de spouwmuur neemt nog geen dag in beslag.

Kijk bij de bovenaan genoemde site wat spouwmuur isolatie voor jouw huis kost.
Menu :