Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Best getest: Beste soundbar en beste soundplate

Best getest: Beste soundbar en beste soundplate


De Consumentenbond heeft de meest populaire soundbars en soundplates getest. Kijk hier voor de resultaten.

Kijk in de Consumentengids van januari 2015 voor alle exacte gegevens.

Alle onderstaande soundbars zijn voordelig via deze winkels te koop. Kijk daar voor de prijzen en meer informatie.

JBL SB400 soundbar (best soundbar uit de test)

Laten we beginnen met de winnaar van de test. De JBL SB 400 is een lichte soundbar (slechts 3 kilo) die geschikt is voor televisies met een beelddiagonaal van 109 centimeter (43 inch) en groter. Met een rapportcijfer van 7,2 komt de JBL SB400 soundbar als beste uit de test.

Volgens het testteam klinkt de muziek uit de JBL SB400 soundbar zuiver en vol, en is het surroundgeluid heel natuurlijk. De soundbar wordt geleverd met een losse subwoofer en een afstandbediening met een duidelijke indeling maar wat kleine knoppen. Dankzij drie hdmi-ingangen kun je veel apparatuur op de JBL SB400 soundbar aansluiten.

Denon DHTS514 soundbar (beste koop)

De beste koop is de soundbar met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Deze eer gaat naar de Denon DHTS514 soundbar. Met een rapportcijfer van 6,9 scoort deze soundbar minder, maar de prijs ligt ook zo'n 50 euro lager.

De Denon DHTS514 soundbar is geschikt voor flatscreens vanaf 100 centimeter (40 inch). Het testteam had krtitiek op het wat vlakke geluid. Een sterk punt van de Denon soundbar is de goede afstandsbediening.

Denon DHTT100 soundplate (beste soundplate)

Een soundplate is een platte luidspreker waar je de televisie op plaatst. Ook de soundplates werden getest. Beste soundplate was de Denon DHTT100 die met een rapportcijfer van 6,6 minder goed scoort dan de beste soundbar. Het geluid van de Denon DHTT100 soundplate helder, maat het testteam mistte bas en bij het surriundgeluid klinken de stemmen wat gedempt. Toch is de Denon DHTT100 soundplate zowel de beste uit de test als de beste koop bij de soundplates.

Kijk bij de bovengenoemde winkels voor mooie aanbiedingen van soundbars en soundplates.Menu :