Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wat is de beste koelkast?

Wat is de beste koelkast?

Tijdens een test van meer dan 150 koelkasten met vriezer is Samsung als grote winnaar uit de bus gekomen. Bij deze test werden 5 plaatsen in de top 6 door Samsung koelkasten ingenomen. Alleen een Liebherr koelkast wist zich daar nog tussen te wurmen.


Lees verder voor het grote verschil tussen een Samsung koelkast en andere koelkasten.

Deze test is na te lezen in de Consumentengids van januari 2015. Het betreft koelvrieskasten, dus koelkasten met een ingebouwde vriezer. De overheersing van Samsung is enorm, alle vijf de  Samsung koelkasten in de top zes. (TIP: Kijk hier voor meer actuele koelkast tests)

Kijk bij de beste winkels om een koelkast te kopen voor de voordeligste aanbieders van een Samsung koelkast en koelkasten van andere merken.

Ranglijst test beste koelvriescombinatie Consumentenbond januari 2015

1. Samsung RL60GQERS (8,3) (beste uit de test)
2. Samsung RB31FERNCWW (8,1) (beste koop)
3. Liebherr CBNPgw3956-21 (8,1)
4. Samsung RB31FEJNBSA (8,0)
5. Samsung RB29HSR2DWW (7,9)
6. Samsung RB31FERNDWW (7,9)

Zoals je ziet is de Samsung RL60GQERS volgens de Consumentenbond de beste koelvriescombinatie, maar niet de beste koop. De Samsung RB31FERNCWW scoort namelijk maar 0,2 punt lager, maar is wel de helft goedkoper! De richtprijzen zijn respectievelijk 1.000 euro en 500 euro. Een heel verschil!

Samsung RL60GQERS koelkast

De allerbeste koelkast is de duurste van de Samsung koelkasten, maar zeker niet de duurste van alle geteste koelkasten. Zo kost de enige andere niet-Samsung koelkast in de top 6, de Liebherr CBNPgw3956-21 circa 650 euro meer! Niet alleen koelt en vriest de winnende Samsung uitstekend, ook is hij nog eens extreem zuinig. Verder is hij lekker ruim en beschikt over een vershoudzone en een no frost zone in de vriezer.

Samsung RB31FERNCWW koelkast

Maar de beste koop is de Samsung RB31FERNCWW. Met een richtprijs van 500 euro is deze koelvriescombinatie zo'n 500 euro goedkoper dan de nummer 1 en zelfs 1150 euro goedkoper dan de Liebherr die op hetzelfde puntentotaal eindigt! Deze Samsung koelkast koelt en vriest goed en snel en is zeer stabiel in zijn temperatuur.

Samsung RB29HSR2DWW koelkast

Wil je een goede maat goedkope koelkast?  Kies dan voor deze koelvrieskast. De nummer 5 uit de test heeft namelijk een richtprijs van 380 euro en behoort daarmee tot de goedkoopste koelkasten. En toch scoort hij goed op alle punten met een 7,9 als eindcijfer.

Bij de bovengenoemde winkels kun je al deze (en andere) koelkasten goedkoop kopen.


Menu :