Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste kurkentrekkers

De beste kurkentrekkers

Een kurkentrekker lijkt zo'n simpel gebruiksvoorwerp. Maar voor een simpel gebruiksvoorwerp kent de kurkentrekker wel heel veel verschillende modellen.En er hangen veel verschillende prijskaartjes aan kurkentrekkers. Je hebt al een kurkentrekker voor een paar euro, maar kurkentrekkers die ver boven de 100 euro kosten.

Goedkope kurkentrekkers en hefboom kurkentrekkers

De goedkope kurkentrekkers doen hun naam eer aan. Zo'n kurkentrekker draai je in de kurk en trek je er vervolgens met grof geweld uit. Maar er zijn ook kurkentrekkers waarmee je wat subtieler een fles open maakt. Draaiend, duwend, met een hefbeweging, maar zelden trekkend. Tenminste niet op de manier als bij de klassieke kurkentrekker.


Hefboom kurkentrekker

Jarenlang hebben we onze wijnflessen moeten opentrekken met de simpele draai en trek kurkentrekker. Al dan niet met de fles tussen de benen geklemd omdat de kurk niet meegaf. Met de hefboom kurkentrekker werd het een stuk eenvoudiger om een wijnfles te openen. J

e trekt bij deze kurkentrekker de hefbomen uit, duwt deze op op de kurk, draait aan de bovenkant van de kurkentrekker zodat de kurkentrekker in de kurk dringt, en buigt de hefbomen weer uit. De kurk komt dan los en kan van de kurkentrekker worden gedraaid.


Screwpull kurkentrekkers

Met een screwpull kurkentrekker gaat het nog makkelijker. Deze kurkentrekker heeft geen twee hefbomen aan de zijkant, maar één aan de bovenkant. Je zet de kurkentrekker op de kurk van de fles. Duwt de hefboom naar beneden, duwt hem weer omhoog, en de fles is open. En dat zonder kracht of moeite.


Design kurkentrekkers

Kurkentrekkers zijn meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Het openen van een wijnfles is ook een onderdeel van het diner, en daar hoort een mooie kurkentrekker bij. Design kurkentrekkers worden gemaakt door onder andere Alessi, Blomus, Laguiole Style de Vie , Screwpull en Menu.


Kijk in het eerder genoemde overzicht van aanbiedingen om de mooiste kurkentrekkers online te kopen.

Zie ook: Meer tips wijnaccessoires
Menu :