Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verschil mobiele airco zonder slang (aircooler) en met slang

Verschil mobiele airco zonder slang (aircooler) en met slang

Je kunt proberen een ruimte te koelen met een ventilator, maar dat is meer lucht verplaatsen dan echt koelen. Om de lucht in huis echt te koelen heb je een airconditioner (airco) nodig.


Gelukkig zijn er - ook voor thuisgebruik - tegenwoordig hele goede maar goedkope mobiele airco's te koop.

Mobiele airco of aircooler?

Je hebt twee soorten mobiele airco's. De echte mobiele airco's voeren de warmte naar buiten af met een afvoerslang. Er zijn ook mobiele airco's zonder slang, maar deze worden aircoolers genoemd. Feitelijk zijn aircoolers (luchtkoelers) geen airco's maar ventilatoren. Dit omdat ze geen koelvloeistof gebruiken om te koelen maar water.

Bij een aircooler wordt de (warme) lucht langs een koelelement geblazen die gevuld is met koud water. Een aircooler koelt minder goed dan een mobiele airco met slang (die koelvloeistof gebruikt), maar een aircooler koelt beter dan een ventilator die in tegenstelling tot de aircooler (luchtkoeler) alleen de lucht verplaatst en niet koelt.

Het grote voordeel van de aircooler ten opzichte van de mobiele airco is dat de luchtkoeler geen afvoerslang nodig heeft die uit een raam gehangen moet worden. Hierdoor ben je veel vrijer in het plaatsen van de aircooler.

Kijk bij de beste winkels om een airco te kopen voor alle informatie en de prijzen van mobiele airco's en aircoolers. Je vindt daar ook de Airco top 10. Of kijk bij de aanbiedingen van aircoolers voor de luchtkoelers tegen de laagste prijzen bij alle aanbevolen winkels.

Zie ook: 


Samenvatting:
Je hebt airco's en aircoolers (luchtkoelers). Sommige aircoolers zien er uit als een mobiele airco, maar ze zijn het niet. Een aircooler is een ventilator die (in tegenstelling tot een gewone ventilator) in staat is de temperatuur in een kamer enkele graden naar beneden te brengen. De koeling van een aircooler / luchtkoeler is lang niet zo goed als die van een airco, maar een aircooler heeft geen slang nodig om vocht af te voeren en is bovendien goedkoop in aanschaf.
Menu :