Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Tips badkamer

Voor wat betreft het inrichten van een mooie badkamer hebben we heel veel tips, aanbiedingen en handige informatie voor je.

Tips en aanbiedingen badkamer

Tips badkamer algemeen

Hieronder vind je alle tips en informatie over de badkamer in het algemeen. We kijken bijvoorbeeld naar verschillende soorten badkamermeubels en badkamerverlichting, maar ook naar de mogelijkheden van design, zoals een badkamer in de industriële stijl.

Wat leg je op de vloer van de badkamer. Hout ziet er er mooi uit, maar is niet geschikt voor een ruimte die zo vochtig is als de badkamer. Wel is er speciaal laminaat voor de badkamer, maar een nog betere optie zijn houtlook tegels. Dat zijn badkamertegels die er uit zien als een houten vloer. Zo heb je de voordelen van een tegels en de uitstraling van hout. En vind je tegels te koud aan de voeten? We hebben hieronder ook tips met betrekking tot badmatten.

Tegels heb je niet alleen (eventueel) op de grond, maar ook aan de muur. Tegels zijn de beste optie voor een badkamer omdat je met tegels de minste last van vocht hebt.

De badkamer extra mooi en sfeervol maken kan via verlichting (zie boven). Denk ook eens aan ledstrips, daar kun je veel moois mee doen. En een mooie design radiator of handdoekradiator maakt de badkamer natuurlijk helemaal af.

Last van vocht en lekkages in de badkamer? Vloeibaar rubber is een makkelijk aan te brengen oplossing.

Tips douche

Een douche, al dan niet in combinatie met een ligbad, is onmisbaar in de badkamer. Ga je voor een ligbad met handdouche of kies je voor een aparte douche. Misschien wel een regendouche, maar dat kan niet altijd. Informatie daarover vind je hier onder.

Ook kijken we er naar verschillende soorten douchekoppen en naar de plaatsing van de douche. Maak je er een open inloop douche van, een door een douchegordijn afgescheiden gedeelte van de badkamer? Of los je het op met een mooie douchecabine? Hieronder alle tips en informatie. 

Tips baden

Ook op het gebied van baden valt er veel te kiezen. Je hebt baden in verschillende vormen en formaten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tweepersoons ligbad. Of juist voor een compacte badkuip? Ook als je maar een kleine badkamer hebt is een bad meestal geen probleem. Daarvoor zijn goede ruimtebesparende baden ontwikkeld.

Tips toilet

Ook aan het toilet hebben we gedacht. Niet alleen aan het toilet in de badkamer, maar ook aan de WC in het kleinste kamertje. Vooral het zwevend toilet (hangtoilet) is erg populair tegenwoordig. Maar heb je wel eens aan en urinoir thuis gedacht?

Tips wastafel

De inrichting van een badkamer stopt niet bij een douche / ligbad en toilet. Ook de keuze van de wastafel is erg belangrijk voor het uiterlijk en de uitstraling van de badkamer of toiletruimte. 

Op het gebied van wastafels valt er veel te kiezen. Voor een gezin is een dubbele wastafel erg praktisch gedurende het spitsuur. Voor een sfeervol ogende badkamer of toilet is een opzetwastafel een aanrader. Deze kunnen er schitterend uitzien.

We kijken hieronder niet alleen naar de verschillende soorten wastafels voor in je badkamer of toilet, maar ook naar accessoires voor op en boven de wastafel zoals wastafelkranen, badkamerspiegels en zeepdispensers.

Tips badkamer accessoires

Naast de bovengenoemde zeepdispensers zijn er nog meer leuke en vaak nuttige accessoires voor de badkamer te koop. Bijvoorbeeld een fohnhouder om je fohn op te hangen zodat hij makkelijk te pakken is of een een badkamerradio met mooi weggewerkte speakers om van muziek te genieten als je in bad ligt. Ook informatie en tips met betrekking tot andere badkameraccessoires en badtextiel kun je hieronder vinden.

Radiatorthermostaat in de badkamer

Je kunt veel energie besparen in de badkamer door de radiator te voorzien van een slimme radiatorthermostaat. De programmeer je zo in dat deze radiator alleen open staat als dat nodig is. Zo wordt de badkamer nooit onnodig verwarmt en als je toch besluit op een afwijkend moment een douche te nemen, en een lekkere warme badkamer wil. dan kun je via een app op je mobiele telefoon de radiator in de badkamer openen.


Menu :