Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Tips inrichten babykamer

Een babykamer inrichten is een specifiek maar leuk karwei. Hieronder hebben we enkele handige artikelen met tips voor het inrichten van een babykamer. Kijk voor het inrichten van de slaapkamer voor wat oudere kinderen bij de kinderkamer tips.

Tips babykamer

Hieronder geven we tips en informatie over diverse onderwerpen die te maken hebben met het inrichten van een babykamer.

Meubels babykamer

De vloerbedekking en de kleuren van de muren vormen de basis van de babykamer, maar daarna zijn de meubels aan de beurt. Met een bedje, een commode, een stoel voor mamma, een kast voor de babykleding en misschien nog wel meer leuke meubeltjes. Hieronder de tips en informatie.


Verlichting babykamer

Verlichting is belangrijk bij de inrichting van een babykamer. Niet alleen is het functioneel bij bijvoorbeeld het verschonen, en is het plezierig voor de baby als er een lampje brandt, maar verlichting is ook een echte sfeermaker. Niet alleen qua licht, maar lampen voor de babykamer zijn ook in vele leuke designs te koop en passen daarmee heel goed in het thema of de stijl van een babykamer of kinderkamer.

Decoratie babykamer

Om de babykamer op te fleuren en te pimpen zijn er leuke accessoires en decoratie te koop. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan muurstickers. Hiermee kun je prachtige effecten bereiken.

Babybox

De box staat misschien niet in de babykamer, maar het is wel een onmisbaar meubelstuk in de baby uitzet. Een babybox moet veilig en functioneel zijn, maar er ook leuk uitzien, want de babybox wordt meestal prominent in de kamer geplaatst. Hieronder vind je alle informatie en tips voor bij het aanschaffen van de voor jou beste babybox.

Wipstoeltje

Ook het wipstoeltje is meestal niet op de babykamer te vinden, maar ook dit is een belangrijk onderdeel in de baby uitzet. Ook voor het wipstoeltje geldt dat hij niet alleen mooi en functioneel moet zijn, maar ook veilig voor de baby. Hieronder vind je meer informatie over wipstoeltjes.


Hieronder nog wat extra tips

  • We willen je niet haasten, maar meubels hebben soms een lange levertijd. Dat geldt ook voor meubels voor de babykamer. Een levertijd van meer dan 10 weken komt regelmatig voor.
  • Zet het bedje niet te dicht bij een verwarming of verwarmingsbuis. Niet alleen moet je voorkomen dat de baby zich kan branden, hij of zij kan het ook te warm krijgen als de verwarming volop brandt.
  • Een temperatuur tussen de 16 en 18 graden is ideaal voor de babykamer.
  • Tocht is ook gevaarlijk voor een baby. Die kleintjes kunnen nog niet veel hebben.
  • Kijk uit voor de roze (of blauwe) wolk. Koop voor wat betreft de dure uitgaven spullen die wat langer meekunnen dan één of twee jaar. En dan hebben we het over bijvoorbeeld de gordijnen, de vloerbedekking, de kasten e.d. Een meegroeibed kan je ook veel kosten besparen. En je kunt kiezen voor een commode die later ook als kast dienst kan blijven doen.
  • Ook voor wat betreft het kiezen van kleuren en/of behang is het handig om op langere termijn te kiezen. Een neutrale kleur kan worden opgevrolijkt met kleurige details.
  • Geef je borstvoeding? Denk dan aan een comfortabele stoel op de babykamer. Bijvoorbeeld een schommelstoel.
  • Maar het niet te druk. Veel jonge ouders hebben de neiging de babykamer veel te druk in te richten. Dat toont al snel rommelig.
  • Een commode is een belangrijk meubelstuk in de babykamer. Kies wel voor een stabiele (dus veilige) commode, met praktische opbergruimte voor kleertjes, luiers, verzorgingsproducten e.d.
  • Te veel knuffels e.d. in een bedje kunnen best gevaarlijk zijn. Ze kunnen de baby namelijk verstikken.
Menu :