Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips: Het beste wipstoeltje kopen

Tips: Het beste wipstoeltje kopen

Baby's eerste stoel is het zogenaamde wipstoeltje. Deze babystoel heeft de juiste vorm voor de liggende manier van zitten van de baby. De baby kan in de wipstoel lekker rondkijken en spelen, en voor de ouders is het een heel makkelijke stoel om de baby eten te geven.


Wij kijken hier naar de verschillende soorten wipstoeltjes en geven tips die handig zijn bij het kopen van een wipstoeltje.

Het beste wipstoeltje kiezen

Populaire merken voor een wipstoeltje zijn Baby Bjorn, Fisher Price, Lief!, Koelstra en Bloom. Andere goede wipstoeltjes worden gemaakt door Graco, Hauck, Herlach, Nuna  en Solini.

Alle goede wipstoeltjes kun je vinden bij de wipstoeltjes tips van de ouders en kinderen blog. Daar zijn de prijzen en specificaties van meer dan 250 wipstoeltjes te vinden, plus reviews en ervaringen van gebruikers. Bovendien kun je uit dit bestand met al die wipstoeltjes heel makkelijk de voor jou beste wipstoeltjes selecteren.

Waar koop je het beste wipstoeltje?

Kijk voor de beste wipstoeltjes tegen de laagste prijs bij de beste babywinkels uit het overzicht samengesteld door de consumentensite Beste Kopen.

Tips voor bij de keuze van een wipstoeltje

Steun van een wipstoeltje

Een goed wipstoeltje beschikt over een stevige rechte rugleuning. Dit is belangrijk omdat de baby met een rechte rug moet liggen en zitten. Ook de beentjes hebben steun nodig bij het zitten. Een stang voor de voetjes is echter weer niet fijn. Dat kan pijn doen bij het trappelen. Het beste is als de beentjes wel steun hebben maar de voetjes vrij zijn.

In een te breed wipstoeltje kan een baby makkelijk wegzakken en dat is ook niet goed. Wat echter evenmin goed is, is dat de wipstoel te smal is. Dan zit de baby namelijk niet comfortabel in zijn stoeltje omdat hij of zij de armen niet kwijt kan.

Plastic of stoffen wipstoeltje?

Je hebt wipstoeltjes die bekleed zijn met kunststof en wipstoeltjes met een stoffen bekleding. Beide hebben een voordeel. Plastic is makkelijk schoon te maken maar plakt in de zomer en voelt koud aan in de winter. Een stoffen bekleding is daarom fijner voor de baby, maar als je voor stof kiest houdt er dan wel rekening mee dan de bekleding er afgehaald moet kunnen worden om af en toe te wassen.

Wippen of niet wippen

Deze babystoeltjes mogen dan wipstoeltjes heten, ze zijn lang niet allemaal voorzien van vering of een schommelstand. Een schommelstand kan handig zijn om de baby in slaap te wiegen. of een baby het leuk vindt om zelf te schommelen hangt natuurlijk helemaal van het kindje zelf af.


Verstelbaar wipstoeltje

Een wipstoeltje met een verstelbare rugleuning is erg handig als de baby wat ouder wordt. dan wil de baby namelijk om zich heen kunnen kijken, en dan is het handig als het wipstoeltje meer rechtop gezet kan worden.

Wipstoeltje met gordels

Wipstoeltjes bevatten en gordel om te voorkomen dat de baby uit zijn stoeltje rolt. De grodels van een goed wipstoeltje zijn gemaakt van zacht maar stevig materiaal en snijden niet.


Zie ook: Meer tips babykamer
Menu :