Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Stille airco voor de slaapkamer

Stille airco voor de slaapkamer

In de slaapkamer wil je geen airco die 's nachts veel geluid maakt. Met deze stille airco's heb je daar geen last van!

Een warme zomer heeft vele plezierige kanten maar ook nadelen. Een nadeel zijn warme nachten waarin het moeilijk is de slaap te vatten. Een airco (airconditioning) kan verkoeling op de slaapkamer brengen zodat je ook in warme zomernachten heerlijk kunt slapen. Daarom kijken we hier naar stille airco's.

Het betreft airco's die maximaal 50 decibel aan geluid produceren. Dat is in het ergste geval minder geluid dan zacht geroezemoes. Dat is een geluidsvolume dat je niet stoort als je gaat slapen. 

Kijk in het overzicht met stille airco's voor deze airconditioners die geschikt zijn voor de slaapkamer.

Stille airco's in diverse soorten

Je treft in dit overzicht meerdere soorten airco's aan. Hieronder een kort overzicht.

Mobiele airco

Een mobiele airco hoef je niet in te bouwen en je kunt hem als het zo uitkomt makkelijk naar een andere kamer verplaatsen om daar te koelen. Zo kun je bijvoorbeeld overdag je werkkamer koelen en 's avonds en 's nachts de slaapkamer. Ideaal voor thuisgebruik. Helaas maken de meeste mobiele airco's meer geluid dan 50 decibel.


Stille mobiele airco Blaupunkt

Split airco

De naam zegt het al, een gesplitste airco. Deze airco bestaat uit een binnen-unit, die de koelte afgeeft, en een buiten unit, die de hete lucht afvoert. Je herkent deze split airco's (split unit airco's) aan de ventilator-unit die bij huizen en bedrijven buiten aan de gevel hangt. De meeste stille airco's zijn split airco's. Het deel dat het geluid maakt zit immers buiten.


Mitsubishi split airco (stil)


Deze split airco's zijn dan ook de beste airco's voor de slaapkamer. Ze moeten alleen wel geïnstalleerd worden. Bij sommige split airco's gaat dat vrij eenvoudig zelf, maar soms moet daar een erkende installateur voor ingehuurd worden.

In het bovenstaande overzicht staat bij iedere split airco aangegeven of je deze zelf kan installeren of dat je dat moet laten doen door een vakman.

Tip: In het overzicht aanbiedingen airco's bij de beste winkels vind je alle airco's (zowel mobiel als vast) bij de goedkoopste aanbieders.

Monoblock airco

Evenals een mobiele airco bestaat de monoblock airco uit maar één unit. Het verschil? De monoblock airco is niet mobiel. Deze hang je aan de muur. Normaal gesproken de buitenmuur zodat het vocht en de hete lucht makkelijk naar buiten kunnen worden afgevoerd via geboorde ventilatiegaten. Je kunt kiezen voor een monoblock airco als je geen buiten-unit aan de buitenmuur of op het dak wil.


JustFire monoblock airco

Caravan airco

Een vierde soort airco die je in het overzicht met stille airco's tegenkomt is de caravan airco die zoals de naam al zegt in eerste instantie voor caravans is bedoeld, naar ook prima te gebruiken is op de slaapkamer.

|

Eurom caravan airco


De caravan airco is een mix van een mobiele airco en een split airco. Deze airconditioner bestaat net zoals een split airco uit twee delen, maar je kunt de buitenunit gewoon uit het raam hangen. De verbindende slang is zo dun dat het raam zo goed als dicht kan. 

Het koelvermogen is niet zo heel hoog, maar wel goed genoeg voor een gemiddelde slaapkamer. Ook is de caravan airco erg energiezuinig, hij moet immers ook op het lage ampère van een camping kunnen werken.

Heb je de airco niet nodig als de temperatuur buiten weer zakt, dan berg je de camping airco eenvoudig weer op.

Zie ook: 

Samenvatting:
Bij een airco op de slaapkamer is het belangrijk dat het een stille airco is. De beste airco voor de slaapkamer is een stille airco. Bovenaan vind je een overzicht met alle goede stille airco's. Het betreft vooral stille mobiele airco's voor ook stille monoblock airco systemen, stille split airco systemen en stille caravan airco's. 
Menu :