Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Sledestoelen. Echte design stoelen

Sledestoelen. Echte design stoelen

Een sledestoel is een soort stoel die vooral bij designliefhebbers erg geliefd is. Een originele sledestoel heeft in plaats van vier poten een dragend onderstel dat uit één gebogen metalen buis bestaat.


Een sledestoel (ook wel sleestoel genoemd) lijkt daardoor qua vorm inderdaad aan een klassieke slede. De design stoel lijkt uit één gebogen buis te zijn samengesteld.

Wat is een sledestoel?

Door op de stoel te zitten druk je deze naar beneden en zit je stevig, maar toch lijk je een beetje in de lucht te zweven. Dit gevoel wordt versterkt door de verende werking van deze design stoel. De zitting (die aan de buis is bevestigd) geeft mee met het gewicht waardoor je kunt veren op de zitting.

Kijk hier voor aanbiedingen van sledestoelen

Het ontstaan van de sledestoel

Ondanks zijn moderne uiterlijk bestaat de sledestoel al een tijdje. Maar de sledestoel zoals we deze nu kennen was er niet ineens. Er ging een lang ontwikkelingsproces aan vooraf die grotendeels plaatsvond aan de bekende Bauhaus school. Onder andere de designers Mies van der Rohe, Mart Stam en Marcel Breuer waren betrokken bij de ontwikkeling van wat de sledestoel zou gaan worden. Na 1929 waren er diverse patentaanvragen van design stoelen die op de sledestoel leken. Er werden zelfs rechtzaken over gevoerd waardoor er geen duidelijke uitvinder van de sledestoel aan te wijzen is.

Design stoelen

Sledestoelen zijn echte design stoelen. Je komt ze veel tegen in een strak interieur. Zowel bij particulieren als in kantoren. Je komt ze veel tegen als vergaderstoel, eetkamerstoel en in bedrijfsrestaurants. 

Sledestoelen zijn er met en zonder armleuning. Door hun vorm zijn sledestoelen vaak ook goed stapelbaar, en dat maakt sledestoelen naast mooi ook heel praktisch.

Bij de bovenstaande aanbiedingen van sledestoelen vind je sledestoelen in vele designs. Met en zonder armleuning, met een zitting van kunstleer en van echt leer, in het zwart, bruin, grijs en in andere kleuren. 


Onderwerp:
Een sledestoel is een stoel met een dragend onderstel in plaats van poten. Daardoor lijkt de sledestoel te zweven. Hierboven aanbiedingen van sledestoelen in alle stijlen.
Menu :