Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Garbage disposal (afvalvermaler, voedselvermaler, gootsteenvermaler)

Garbage disposal (afvalvermaler, voedselvermaler, gootsteenvermaler)

In Amerika noemen ze het een garbage disposal, een food waste disposal of sink disposal. In Nederland spreken we over een afvalrestenvermaler, afvalvermaler, gootsteenvermaler of voedselvermaler. Maar hoe je ze ook noemt, het zijn handige apparaten voor in de keuken-gootsteen die het voedsel vermalen en via het riool afvoeren.


In Amerika zijn deze garbage disposals standaard in de meeste keukens. En ook in Nederland kom je deze voedselvermalers steeds vaker tegen. Een voedelvermaler is een heel hygiënische manier om snel van je etensafval af te komen en het voorkomt verstoppingen in je afvoersysteem.

Wat is een garbage disposal?

Doordat de voedselvermaler in Amerikaanse keukens zo standaard is, zie je deze regelmatig in Amerikaanse films en series voorbijkomen. Een garbage disposal zorgt er voor dat alle voedselresten vermalen worden en in het riool verdwijnen. Je zet de kraan aan en gooit het afval in de gootsteen. Deze spoelt in het afvalputje waar zich de voedselvermaler bevindt. Deze afvalvermaler draait net zo lang tot de voedselresten pulp zijn die via een filter in het riool verdwijnen.

Insinkerator
Handig, want dit voorkomt overvolle stinkende biobakken, en het voorkomt rottende voedselresten in de afvalbak van de keuken. Bovendien verdwijnt alle afval tot pulp vermalen in het afvoersysteem van het huis, wat voorkomt dat grote brokken afval in de afvoer belanden.

Garbage disposal in Nederland en België

In Europa waren de afvalvermalers tot dusver nog vrijwel onbekend, maar dat is aan het verdwijnen. Er zijn nu afvalvermalers op de markt die helemaal op de Europese gebruiker gericht zijn. Deze gootsteenvermalers kunnen zonder moeite in een gootsteenkastje of op een andere plaats achter het afvoerputje geïnstalleerd worden.

Kijk voor alle informatie en prijzen van afvalvermalers bij de aanbiedingen van garbage disposals.


Wat kan je door een afvalvermaler gooien?

In een garbage disposal kun je vrijwel alle etensresten en voedselafval gooien. De resten van je bord en groenteafval, maar ook notendoppen, eierschalen, koffiedik, visgraten, theezakjes en veel meer.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor de beste afvalvermalers / garbage disposals in Nederland en België tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer keukentips


Onderwerpen:
Goed afvalvermaler gootsteen, garbage disposal aanrecht, afvalresten vermalen, voedselvermaler, gootsteenvermaler.
Menu :