Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Stoomreiniger. Aanbiedingen, informatie en tips

Stoomreiniger. Aanbiedingen, informatie en tips

Een stoomreiniger is in Nederland een ondergewaardeerd apparaat. Schoonmaken met stoom is namelijk effectief en vele malen hygiënischer dan met schoonmaakmiddelen of een stofzuiger. Toch worden stoomreinigers in Nederland niet zo veel gebruikt. Daarom hier informatie over de stoomreiniger.Bij een stoomreiniger zuig je bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen namelijk niet op, en je veegt ze niet weg, maar je doodt ze. En dat is natuurlijk veel effectiever.


Bij schoonmaakmiddelen blijven deze bacteriën en schimmels gewoon leven op de spons, zeem of schoonmaakdoekje, en zelfs in zeepresten blijven bacteriën gewoon in leven. Maar met de hete stoom van een goede stoomreiniger doodt je ze. Bovendien ruikt het na het reinigen met stoom heerlijk fris.

Tip: In het overzicht alle stoomreinigers vind je de specificaties, mogelijkheden, laagste prijs en andere gegevens van meer dan 100 stoomreinigers. Kijk daar voor alle informatie en aanbiedingen van stoomreinigers.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een elektrisch schoonmaakapparaat met een waterreservoir. De elektrische motor brengt in enkele minuten het water aan de kook en vervolgens kun je met de stoom schoonmaken. Je hebt stoomreinigers in drie vormen. Het principe van deze stoomreinigers is hetzelfde. Het verschil zit hem in de vorm, de grootte en de toepassing.Handstoomreiniger
Ten eerste heb je de handstoomreinigers. Ze zien er qua uiterlijk vaak uit als een soort mix van een plantenspuit, een kruimeldief en een waterkoker. Je neemt ze ter hand om even wat schoon te maken. Bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of toilet. Maar ook meubels of gordijnen maak je met een handstoomreiniger makkelijk en snel schoon.

Stoommop
De stoom-versie van de steelstofzuiger. Een eenvoudige stoomreiniger die alleen geschikt is voor de vloer. Maar alle soorten vloeren zoals laminaat, parket, tapijt, tegels en steen maak je er mee schoon.

Slede-stoomreiniger
Deze stoomreinigers zien er uit als een stofzuiger, en zo gebruik je ze ook. Met een slede-stoomreiniger kun je heel goed de vloer reinigen. Maar in tegenstelling tot de stoommop kun je ze ook gebruiken voor meubels, wastafel, toilet enz. Ze zijn over het algemeen wel duurder dan een stoommop.

Slede stoomreinigers zijn de beste stoomreinigers, met de meeste mogelijkheden.

Wat is de beste stoomreiniger?

Karcher is HET topmerk voor stoomreinigers. Bij testen komen dan ook vaak Karchers als beste stoomreinigers uit de test. Maar ook Philips, Black & Decker, Beston, Dirt Devil, Shark en andere merken maken goede stoomreinigers.

Kijk op Testen van stoomreinigers op TestResults.nl welke stoomreinigers er bij diverse organisaties als beste uit de test gekomen zijn.

Waar koop je goedkoop een goede stoomreiniger?

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van de  beste winkels om een stoomreiniger te kopen. Hier koop je tegen een lage prijs de beste stoomreinigers. Vaak met een aantrekkelijke online korting.
Tips kopen stoomreiniger

Let bij de aanschaf van een stoomreiniger op de meegeleverde accessoires. Deze bepalen wat je allemaal met je stoomreiniger kunt schoonmaken. Maar soms kunnen er ook heel andere dingen met een stoomreiniger dan schoonmaken. Voorbeelden van accessoires zijn een behangafstomer, een ramenwasser, een vloerborstel en een strijkijzer.

Niet alle stoomreinigers zijn goed geschikt voor tapijt. Hou daar dus goed rekening mee als je een stoomreiniger koopt. Op het bovenstaande Beste Stoomreiniger Kopen vind je een keuzehulp waarmee je gericht kunt zoeken naar een stoomreiniger die aan jouw wensen en eisen voldoet.

Kijk bij de hier boven genoemde aanbevolen winkels voor alle goede stoomreinigers tegen een lage prijs.

Foto's: Karcher

Onderwerpen:
Beste stoomreiniger, stoomreinigers, schoonmaken met stoom, stoommop, handstoomreiniger, test.
Menu :