Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Stoomreiniger. Informatie en tips

Stoomreiniger. Informatie en tips

Een stoomreiniger is in Nederland een ondergewaardeerd apparaat. Schoonmaken met stoom is namelijk effectief en vele malen hygiënischer dan met schoonmaakmiddelen. Daarom hier informatie over de stoomreiniger.Bij een stoomreiniger zuig je bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen niet op, en je veegt ze niet weg, maar je doodt ze.


Bij schoonmaakmiddelen blijven deze bacteriën en schimmels gewoon leven op de spons, zeem of schoonmaakdoekje, en zelfs in zeepresten. Met hete stoom doodt je ze. Bovendien ruikt het na reinigen met stoom heerlijk fris.

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger is een elektrisch schoonmaakapparaat met een waterreservoir. De elektrische motor brengt in enkele minuten het water aan de kook en vervolgens kun je met de stoom schoonmaken. Je hebt stoomreinigers in drie vormen. Het principe van deze stoomreinigers is hetzelfde. Het verschil zit hem in de vorm, de grootte en de toepassing.Handstoomreiniger
Ten eerste heb je de handstoomreinigers. Ze zien er qua uiterlijk vvaak uit als een soort mix van een plantenspuit, een kruimeldief en een waterkoker. Je neemt ze ter hand om even wat schoon te maken. Bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of toilet. Maar ook meubels of gordijnen maak je met een handstoomreiniger makkelijk en snel schoon.

Stoommop
De stoom-versie van de steelstofzuiger. Een eenvoudige stoomreiniger die alleen geschikt is voor de vloer. Maar alle soorten vloeren zoals laminaat, parket, tapijt, tegels en steen maak je er mee schoon.

Slede-stoomreiniger
Deze stoomreinigers zien er uit als een stofzuiger, en zo gebruik je ze ook. Met een slede-stoomreiniger kun je heel goed de vloer reinigen. Maar in tegenstelling tot de stoommop kun je ze ook gebruiken voor meubels, wastafel, toilet enz. Ze zijn over het algemeen wel duurder dan een stoommop.

Wat is de beste stoomreiniger?

Karcher is HET topmerk voor stoomreinigers. Bij testen komen dan ook vaak Karchers als beste stoomreinigers uit de test. Maar ook Philips, Black & Decker, Beston, Dirt Devil, Shark en andere merken maken goede stoomreinigers.

Kijk op Testen van stoomreinigers op TestResults.nl welke stoomreinigers er bij diverse organisaties als beste uit de test gekomen zijn.

Waar koop je goedkoop een goede stoomreiniger?

Kijk op Beste Stoomreiniger Kopen voor de beste winkels om een stoomreiniger te kopen. Daar vind je ook  de stoomreiniger top 10 van meest populaire stoomreinigers en meer informatie over het schoonmaken met stoom.

Tips kopen stoomreiniger

Let bij de aanschaf van een stoomreiniger op de meegeleverde accessoires. Deze bepalen wat je allemaal met je stoomreiniger kunt schoonmaken. Maar soms kunnen er ook heel andere dingen met een stoomreiniger dan schoonmaken. Voorbeelden van accessoires zijn een behangafstomer, een ramenwasser, een vloerborstel en een strijkijzer.

Niet alle stoomreinigers zijn goed geschikt voor tapijt. Hou daar dus goed rekening mee als je een stoomreiniger koopt. Op het bovenstaande Beste Stoomreiniger Kopen vind je een keuzehulp waarmee je gericht kunt zoeken naar een stoomreiniger die aan jouw wensen en eisen voldoet.

Foto's: Karcher
Menu :