Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Nieuwe badkamer: Bad of douche?

Nieuwe badkamer: Bad of douche?

Het leven bestaat uit keuzes maken. Dat is niet anders bij het bepalen hoe je nieuwe badkamer er uit moet komen te zien. Één van de eerste keuzes die je moet maken is die tussen een douche of een bad. Of ga je misschien voor allebei?


Hier tips voor een nieuwe badkamer met douche en/of bad. Met tips en informatie.


Douche en bad apart

De keuze tussen een bad of douche is vaak een kwestie van ruimte. De droom van veel mensen is een bad en een douche apart, maar daar heb je wel ruimte voor nodig. Om deze ultieme badkamer te creëren is er daarom soms een verbouwing nodig. Een verbouwing waarbij bijvoorbeeld een slaapkamer wordt opgeofferd.


Douche en bad ineen

Als je genoegen neemt met een douche en bad in één heb je aanmerkelijk minder ruimte nodig. Misschien vind je de combi niet optimaal, maar dit past wel in vrijwel iedere badkamer.

Hou er wel rekening mee dat je in het bad moet kunnen staan. Je ziet ook steeds meer baden die speciaal geconstrueerd zijn voor de combi met een douche. Deze beschikken vaak over een wat breder gedeelte, waar je kunt staan om te douchen, en een wat smaller gedeelte, alleen voor het baden. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n bad-douche combinatie.>>> TIP: Kijk bij de beste badkamer winkels voor voorbeelden van alle soorten baden.

Baden met een deurtje in de kuip

Wat je steeds meer ziet is een badkuip met een deurtje. Vooral erg handig als je alleen wilt douchen. Je hoeft niet over een badrand te klimmen wat wel zo veilig is. Veel baden hebben een heel hoge instap, en dat is vooral voor senioren erg lastig. Met een badkuip met deur voorkom je dat. En als je wilt badderen, dan sluit het deurtje hermetisch af. Hieronder zie je weer een voorbeeld.

Tweepersoons baden

Heb je echt veel ruimte in je badkamer? En hou je van gezellig samen baden. Denk dan eens aan een extra grote badkuip voor twee personen. Hou er wel rekening mee dat dit wel extra veel water kost als je een keer alleen wilt badderen.

In veel gevallen zijn deze tweepersoonsbaden bubbelbaden, maar dat hoeft niet.


En zo zijn er nog veel meer verschillen in baden. Je hebt ze in alle vormen, en alle volumes. En hetzelfde geld voor douchecabines. Kijk bij bovenstaande beste badkamerwinkels voor alle mogelijkheden.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :