Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Vloeren en vloerbedekking. Tips en informatie

Aanbiedingen en tips alle soorten vloeren. Met voordelen, nadelen en de beste winkels om de vloerbedekking goedkoop te kopen.

vloeren tips

Wat leg je op de vloer? Dat is een vraag die veel gesteld wordt. Je krijgt namelijk steeds meer keuze uit heel verschillende soorten vloerbedekking. Je hebt tapijt, houten vloeren, laminaat, vinyl, tegels, PVC vloeren en meer, en binnen al die soorten vloeren heb je ook weer heel veel keuze.

Hier informeren we je over vloeren en geven je tips voor ieder soort vloer.

Beste winkels voor vloeren en vloerbedekking

Laten we beginnen bij het aanbod van de beste winkels die online vloeren en vloerbedekking verkopen. Hier krijg je een goede indruk van alle mogelijkheden en (lage) prijzen.


Tapijt

Tapijt staat voor een volledig stoffen tapijtvloer of een zacht vloerkleed voor je tegelvloer of houten vloer. Het ene tapijt is het andere niet. Hieronder vind je informatie over het zogenaamde kamerbreed tapijt, een volledig stoffen vloerbedekking voor een kamer. 

Tot niet zo heel lang geleden was tapijt de standaard vloerbedekking voor woonkamer en slaapkamer, maar inmiddels zijn er vele andere soorten vloerbedekking in trek. Maar toch is het tapijt nog steeds populair. Het comfort, het voetgevoel, de aangename warmte op koude dagen, maken van tapijt een heel comfortabele vloerbedekking. Met name hoogpolig tapijt is op dat punt heel aantrekkelijk!


Vloerkleden

Maar tapijt is niet altijd kamerbreed. Je kunt het ook combineren met bijvoorbeeld een houten vloer, laminaat of een tegelvloer. Met name de laatste vloer is erg koud, maar dat veranderd compleet als je er een heerlijk comfortabel vloerkleed op legt, bijvoorbeeld in je zithoek. Met een vloerkleed op je koude vloer kun je ook daar op een aangename manier (zelfs blootvoets) zitten.

Vloerkleden kunnen ook prachtig zijn om te zien, er zijn bijvoorbeeld prachtige design vloerkleden. Een allergie hoeft je er niet van te weerhouden om voor een vloerkleed te kiezen, want er zijn mooie en goede anti-allergische vloerkleden. Hieronder alle tips en informatie over vloerkleden.Tapijttegels

Hier boven noemden we al het volledige kamerbrede tapijt en het vloerkleed, maar je kan ook je vloer bedekken met tapijtegels. Met deze stoffen vloertegels kun je een hele kamer maar ook een deel van de ruimte met tapijt bedekken. Met tapijttegels kun je een speels design samenstellen waarbij je gebruik maakt van tapijttegels in diverse kleuren en formaten. Kortom, met tapijttegels is veel mogelijk. Met deze vloerbedekking kun je je creatief uitleven.


Laminaat

Laminaat is op dit moment de meest populaire vloerbedekking. Laminaat kun  je namelijk makkelijk zelf leggen (kliklaminaat), laminaat is makkelijk schoon te houden en laminaat ziet er prachtig uit. Laminaat is een makkelijk kunststof product (met houtvezel) dat in alle kleuren en designs te koop is. Laminaat kan er uit zien als een houten vloer, maar laminaat kan er ook als een tegelvloer uit zien.Vinyl vloeren

Misschien is vinyl wel de meest onderschatte vloerbedekking. Vinyl is makkelijk schoon te houden, volledig waterbestendig, niet zo koud en het kan iedere stijl  en design hebben. Wel is vinyl wat minder slijtvast dan harde materialen. Hieronder alle tips en informatie over vinyl vloeren.


Tegelvloer

De tegelvloer heeft de reputatie koud en kil te zijn, maar dat is bij de nieuwste generatie tegelvloeren absoluut niet het geval. Tegelvloeren zijn zeer stijlvolle vloeren met geweldige eigenschappen en een moderne tegelvloer kan er schitterend uitzien. Er zijn zelfs tegelvloeren die als twee druppels water op een houten vloer lijken, maar wel slijtvast en waterbestendig zijn.


PVC vloer

De PVC vloer is een relatief nieuw soort vloer. Een PVC vloer heeft veel weg van een laminaat vloer, maar een PVC mist veel van de nadelen van een laminaat vloer.  Een PVC vloer zet bijvoorbeeld niet uit en krimpt niet. Ook is PVC veel sterker waardoor een PVC vloer veel langer mee gaat en veel langer mooi blijft dan een laminaat vloer. En dat zijn nog maar enkele van de vele voordelen van een PVC vloer.

Houten vloer

Een houten vloer is stijlvol en natuurlijk. Maar helaas ook duur in aanschaf. Een echt houten vloer zoals een parketvloer komen we mede daarom tegenwoordig steeds minder vaak tegen.

Meer over vloeren

Hieronder vind je nog meer tips en informatie betreffende vloeren en vloerbedekking zoals over vloerisolatie en het schoonmaken van vloeren.
Zie ook: Meer woontips
Menu :