Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Vloeren en vloerbedekking. Tips en informatie

Wat leg je op de vloer. Dat is een vraag apart. Je krijgt namelijk steeds meer keuze uit heel verschillende soorten vloerbedekking. Je hebt tapijt, houten vloeren, laminaat, vinyl, tegels, PVC vloeren en meer, en binnen al die soorten vloeren heb je ook weer heel veel keuze.

Hier informeren we je over vloeren en geven je tips voor ieder soort vloer.

Tapijt

Een volledig stoffen tapijtvloer of een zacht vloerkleed voor je tegelvloer of houten vloer. Het ene tapijt is het andere niet. Hieronder vind je informatie over het zogenaamde kamerbreed tapijt, een volledig stoffen vloerbedekking voor een kamer. Tot niet zo heel lang geleden de standaard vloerbedekking voor woonkamer en slaapkamer, maar inmiddels zijn er vele andere soorten vloerbedekking in trek. Maar toch is het tapijt nog zeer in trek. Het comfort, het voetgevoel, de aangename warmte op koude dagen van tapijt, en dan met name hoogpolig tapijt is daarvoor gewoon veel te aantrekkelijk!


Vloerkleden

Maar tapijt is niet altijd kamerbreed. Je kunt het ook combineren met bijvoorbeeld een houten vloer, laminaat of een tegelvloer. Met name de laatste vloer is erg koud, maar dat veranderd compleet als je er een heerlijk comfortabel vloerkleed op legt, bijvoorbeeld in je zithoek. Zodat je daar opeen aangename manier (zelfs blootvoets) kunt zitten.

Vloerkleden kunnen ook prachtig zijn om te zien (bijvoorbeeld design vloerkleden) en er zijn zelfs vloerkleden die een gunstig effect hebben voor mensen met een allergie, in plaats van het nadelige effect dat je zou verwachten.Tapijttegels

We hadden al het volledige kamerbrede tapijt en het vloerkleed, maar je kan ook je vloer bedekken met tapijtegels. Daarmee kun je heel precies een deel van de ruimte met tapijt bedekken. Ook kun je met tapijttegels een speels design samenstellen met tegels in diverse kleuren. Kortom, met tapijttegels is veel mogelijk.Laminaat

Laminaat is op dit moment één van de meest populaire soorten vloerbedekking. Het is makkelijk zelf te leggen (kliklaminaat), het is makkelijk schoon te houden en het ziet er prachtig uit. Laminaat is een makkelijk kunststof product (met houtvezel) dat in alle kleuren en designs te koop is. Laminaat kan er uit zien als een houten vloer, maar ook als een tegelvloer. Of gewoon als laminaat.Vinyl vloeren

Misschien is vinyl wel de meest onderschatte vloerbedekking. Vinyl is makkelijk schoon te houden, volledig waterbestendig, niet zo koud en het kan iedere stijl  en design hebben. Wel is vinyl wat minder slijtvast dan harde materialen. Hieronder alle tips en informatie over vinyl vloeren.


Tegelvloer

De tegelvloer heeft de reputatie koud en kil te zijn, maar dat is bij de nieuwste generatie tegelvloeren absoluut niet het geval. Het zijn zeer stijlvolle vloeren met geweldige eigenschappen.


PVC vloer

De PVC vloer is de nieuwste soort vloer. Het heeft veel weg van een laminaat vloer, maar een PVC mist veel van de nadelen van een laminaat vloer. PVC zet niet uit en krimpt niet in en gaat veel langer mee. En dat zijn nog maar twee van de vele voordelen van een PVC vloer.


Houten vloer

Stijlvol en natuurlijk. Maar helaas ook duur in aanschaf. Een houten vloer zoals een parketvloer komen we tegenwoordig steeds minder vaak tegen.

Meer over vloeren

Hieronder vind je nog meer tips en informatie betreffende vloeren en vloerbedekking.

0 reacties:

Een reactie posten

Menu :