Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Anti allergie vloerkleden

Anti allergie vloerkleden


Als je last hebt van astma, een stofallergie of andere gevoeligheid voor stof is een vloerkleed in huis normaal gesproken geen verstandige keuze. De meeste mensen met huisgenoten met een allergie kiezen voor een gladde vloer die makkelijk stofvrij te houden is. Maar er zijn ook anti allergie vloerkleden, en die zijn juist goed mensen met een allergie.


De allergische klachten die normaal gesproken bij vloerkleed of tapijt ontstaan worden veroorzaakt door fijnstof. Piepkleine stofdeeltjes die in de lucht zweven en die slecht zijn voor de gezondheid. Niet alleen bij mensen met een allergie, maar voor iedereen die ze met grote regelmaat inademt.

Ook al is het schadelijk. De meeste mensen merken dit niet. Maar bij mensen met astma, huismijt-allergie of pollen-allergie (hooikoorts) is dat een ander verhaal.

Hier vind je anti allergie vloerkleden

Een goed overzicht van anti allergie vloerkleden, hun prijzen, de beschikbare maten en hun uiterlijk krijg je via het overzicht met alle anti allergie vloerkleden. Hieronder vind je uitleg van wat een anti allergie vloerkleed precies doet.

Wat doet een anti allergie vloerkleed?

Een anti allergie vloerkleed is een tapijt doe zo gemaakt is dat ze de fijnstof vast houden. En stofjes die vastgehouden worden gaan niet zweven, en worden niet ingeademd. Een claim van tapijtfabrikant Desso dat hun Airmaster tapijt er voor zorgt dat de concentratie fijnstof in de lucht acht keer lager is dan bij gladde vloerbedekking is getest en juist bevonden.

Hou er wel rekening mee dat de stofdeeltjes niet verwijderen maar alleen vastgehouden worden. Regelmatig stofzuigen is dus aan te raden, en aangezien het vloerkleed de stofdeeltjes heel goed kan vasthouden moet er dan flink gezogen worden.

Hou er tevens rekening mee dat mensen met een stofallergie, astma en hooikoorts profijt hebben van het anti allergie vloerkleed, maar dat dit vloerkleed minder effect heeft bij een allergie voor huisstofmijt. Deze voelen zich namelijk best thuis in een tapijt dat stof vasthoudt.

In het overzicht hierboven zie je goede vloerkleden in alle maten die fijnstof vasthouden en zodoende goed zijn voor mensen met een allergie.

Zie ook: Meer tips vloeren


Onderwerp:
Vloerkleden zijn vaak niet geschikt voor mensen met een stof allergie zoals huisstofmijt allergie, stofallergie of astma. Maar er zijn ook goede anti-allergie vloerkleden waarbij mensen met zo'n luchtweg allergie, astma of andere gevoeligheid voor stof geen last hebben. Kijk hier boven voor anti-allergie vloerkleden.
Menu :