Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Laminaat of vinyl vloer? Wat is beter?

Laminaat of vinyl vloer? Wat is beter?


Een vinyl vloer en een laminaat vloer kunnen er beiden prachtig uitzien. Wat zijn de voordelen en nadelen van beide soorten vloerbedekking. We zetten ze hier op een rijtje, voor een verantwoorde keuze.


Laminaat is goedkoper

Laten we beginnen met de prijs. Zo goedkoop als laminaat is vinyl niet. Met laminaat wordt veel gestunt en er zijn heel goedkope laminaatvloeren te koop. De prijs van de gemiddelde vinylvloer komt in de buurt van die van duurdere laminaatvloeren. Kijk bij Beste Vloeren Kopen voor beide soorten vloerbekleding tegen de laagste prijzen. Maar de prijs is natuurlijk niet het enige waar je naar kijkt.

Een vinylvloer kan tegen water

Een sterk voordeel van vinyl is dat het goed tegen water kan. Dit in tegenstelling tot laminaat. Een vinylvloer zet niet uit van vocht, gaat niet bollen van water en heeft meestal geen naden. Daardoor kun je vinyl gerust nat reinigen en in de keuken, toilet of badkamer gebruiken. Vooral dat laatste is natuurlijk een enorm groot voordeel van een vinylvloer als vloerbedekking in zo'n ruimte.

Een laminaatvloer is makkelijker te leggen

Niet iedereen zal de laminaatvloer leggen een makkelijk klusje vinden, maar de smalle laminaat planken zijn heel wat eenvoudiger te leggen dan een vinylvloer die vaak meters breed is. Ook moet vinyl gelijmd worden en moet de ondervloer 100% glad zijn. Het leggen van een vinylvloer is voor de mensen geen doe het zelf klus. Een goede vinyl vloer kun je beter professioneel laten leggen.

Vinyl maakt minder geluid

Vooral in een appartement is het een belangrijk voordeel van een vinylvloer dat het lopen op deze vloer minder geluid maakt. Dat komt omdat het materiaal van een vinyl vloer zachter is, en omdat het vinyl bovendien aan de ondervloer is gelijmd.

Laminaat is beter bestand tegen beschadigingen

Een laminaatvloer heeft een harde beschermende laag van kunststof. Vinyl is zacht. Daardoor zal een vinyl vloer eerder krassen en dergelijke beschadigingen vertonen dan een laminaat vloer.

Vinyl vloer is beter geschikt voor vloerverwarming

Hoewel je ook laminaatvloeren hebt die geschikt zijn voor vloerverwarming is een vinylvloer daar beter geschikt voor. Vinyl voelt van zichzelf al warmer aan en laminaat heeft de isolerende ondervloer als nadeel. 

Hou er wel rekening mee dat de voordelen van een vinylvloer voor vloerverwarming minder worden naarmate de vinyl vloer dikker is.

Eindstand: Laminaat - Vinylvloer 3-3

Het is dus niet raar dat zowel laminaat vloeren als vinyl vloeren veel aangeboden en verkocht worden. Beide hebben hun sterke en zwakke punten. Wat de voor jou beste vloer is hangt af van je wensen, de toepassing en de omstandigheden.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Vloeren Kopen voor alle mogelijkheden en prijzen van zowel vinylvloeren als laminaatvloeren.

Zie ook: Meer tips vloeren


Onderwerp:
De vinyl vloer is de laatste jaren in opkomst. Maar een vinylvloer heeft naast voordelen ook nadelen. Hier kijken we naar de voordelen en nadelen van vinyl vloeren en laminaat vloeren. 
Menu :