Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Beste bestekset kopen. Tips en informatie

Beste bestekset kopen. Tips en informatie


Het is natuurlijk prachtig als al je bestek bij elkaar past. Daarom zijn besteksets zo populair. Met een bestekset voorkom je een allegaartje op je met zorg gedekte tafel. En een besteset is meestal veel goedkoper dan dat je al het bestek los koopt. Hier kijken we naar de beste besteksets en geven je tips en informatie voor bij het kopen van de voor jou beste bestekset.


Kies jouw beste bestekset

Ben je op zoek naar de meest geschikte bestekset? Gebruik dan de Bestekset Keuzehulp met meer dan 1.400 sets. Geef er al je wensen en eisen op, van kleur en materiaal tot maximum prijs en merk, en je krijgt een overzicht van de voor jou beste besteksets.

Aantal personen

Bij het kiezen is het aantal personen van groot belang. Denk daarbij ook aan eventuele visite en aan bestek dat je mogelijk meerdere keren per dag schoon wilt gebruiken. De best verkochte besteksets zijn bedoeld voor zes personen, en bevattten dus van al het eetbestek zes exemplaren (van opschepbestek e.d. is natuurlijk maar één exemplaar nodig). Besteksets kun je echter ook in geel andere hoeveelheden kopen. Het varieert van één persoons besteksets tot besteksets tot wel 16 personen. De sets voor één persoon bevatten geen opscheplepels e.d., ze worden meestal in meerdere hoeveelheden aangeschaft voor meerdere personen.

Materiaal van het bestek

Bestek kan van heel veel materialen gemaakt zijn, maar RVS, kunststof en edelstaal komen het meest voor. Een materiaal dat niet roest is aan te raden. Ook zilver bestek komen we niet veel meer tegen omdat het vaak gepoetst moet worden. Dat is niet meer van deze tijd.

Naast de gebruikelijk materialen zien er in de bovenstaande keuzehulp ook bestel van materiaalen als hout, aardewerk en bamboe.

De samenstelling van de besteksets

Besteksets zijn lastig te vergelijken omdat ze vaak heel verschillende samenstellingen hebben. Sommige besteksets bevatten alleen eettafelbestek zoals lepels, vorken en messen. Een andere set voegt daar bijvoorbeeld een sauslepel en opscheplepels aan toe, en er zijn ook heel uitgebreide besteksets met theelepeltjes, gebakvorkjes, een taartschep en salade-bestek.

Beste bestek merken

Bestek heb je in vele prijsklassen. Populaire merken die goed bestek maken zijn Sola, Villeroy & Boch, Amefa, BK en WMF.

Kijk in de bovenstaande keuzehulp voor al het bestek en selecteer het voor jou beste bestek binnen je budget.

Zie ook: Alle tips eetkamer en eettafel

0 reacties:

Een reactie posten

Menu :