Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Grand foulard of meubelhoes?

Grand foulard of meubelhoes?


De meubelhoes (stoelhoes, bankhoes of fauteuilhoes) en grand foulard worden vaak door elkaar gehaald. Wat is een meubelhoes? Wat is een foulard? En wat is de beste meubelhoes voor jouw stoel of bank?


Wat is een foulard?

Een grand foulard, meestal simpelweg foulard genoemd, is een sierdoek die los over een bank of stoel ligt. Een grand foulard is een eenvoudige manier om je bank een andere look te geven. Je kan bijvoorbeeld in de winter een andere grand foulard over de bank of stoel leggen dan in de zomer. Het is een makkelijke manier om van interieur te wisselen.


Wat is een meubelhoes?

Een meubelhoes, of dat nou een bankhoes, stoelhoes of fauteuilhoes is, is een heel ander verhaal. Een meubelhoes wordt echt om het zitmeubel heen gespannen. Op zich gaat dit heel makkelijk, maar de maat van de meubelhoes moet wel bij de stoel of bank passen.


Verschil grand foulard en meubelhoes

Bij een grand foulard kun je zien dat het een kleed is, maar bij een meubelhoes lijkt het alsof de stoel of bank opnieuw bekleed is. Bij een goede bankhoes lijkt het alsof je een nieuw bankstel hebt, terwijl er alleen een nieuwe bankhoes omheen zit. En ook een meubelhoes kun je nog eens wisselen. Veel goedkoper dan een nieuwe stoel of bank!

>>> TIP: Kijk bij Beste Meubelhoes Kopen voor de winkels waar je tegen de laagste prijs de mooiste meubelhoezen en grand foulards kunt kopen.


Menu :