Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verticuteren: De beste verticuteermachines, verticuteerrollers en verticuteerharken

Verticuteren: De beste verticuteermachines, verticuteerrollers en verticuteerharken

Verticuteren is goed voor je gazon. Met een goede verticuteerhark, verticuteerroller of verticuteermachine verwijder je mos, onkruid en vilt. Bovendien zorg je met verticuteren ervoor dat lucht, water en voeding beter bij de wortels van het gras kunnen komen. Dit heeft een mooie groen, vol (met gras) en gezond gazon tot gevolg.


Maar wat is een goede verticuteerhark, en wat is een goede verticuteermachine? Kijk hier voor de uitslagen van testen van dit verticuteer-tuingereedschap.


Kijk bij de testen van verticuteer-gereedschap op TestResults.nl om te zien wat de beste verticuteermachines, verticuteerrollers en verticuteerharken uit de tests zijn. Hieronder gaan we van verder in op de verschillende soorten tuingereedschap voor het verticuteren.

Verticuteren met een verticuteerhark

De meest simpele (en goedkope) manier van verticuteren is doormiddel van een verticuteerhark. Een verticuteerhark van Gardena (zonder de steel) koop je al voor 25 a 30 euro. Je moet dan wel handmatig verticuteren. Dit harken kan best zwaar zijn.


Verticuteren met een verticuteerroller

Een verticueerroller is een handmatige verticuteermachine. Deze roller lijkt op het eerste gezicht op een eenvoudige (niet-elektrische) grasmaaier. Je duwt dit verticuteer-apparaat vooruit zoals een handmaaier, en die beweging is een stuk lichter dan harken. Voor een verticuteerroller van een goed merk ben je zo'n 50 euro kwijt. Daar komt dan nog een steel bij die een kleine 20 euro kost. De prijs van een verticuteerroller begint dan al aardig die van een goedkope elektrische verticuteermachine te benaderen.

Verticuteren met een verticuteermachine

Een goede verticuteermachine van een goed merk als Wolf Garten of Einhell koop je namelijk online al voor een bedrag van iets meer dan 100 euro. Met een elektrische  verticuteermachine is het licht en makkelijk verticuteren. Ook bij een groter gazon. Gras en onkruid verdwijnt en de grond wordt voorzien van talloze kleine gaatjes via welke voedingsstoffen, lucht en vocht de graswortels kunnen bereiken.

Voor een echt grote tuin zijn er ook verticuteermachines met een benzinemotor, maar voor een particulier is dat een grote en niet zo interessante uitgave. Je gebruikt de verticuteermachine immers maar een paar keer per jaar om te verticuteren en de beluchten.


Ook elektrische verticuteermachines met een accu zijn minder in trek. Deze accu verticuteermachines zijn natuurlijk erg makkelijk, je hebt geen stopcontact en verlengsnoer nodig, maar ook een stuk duurder in aanschaf.

Kijk voor de beste verticuteermachines, verticuteerharken en verticuteerrollers in het bovenaan genoemde artikel op TestResults.nl.


Zie ook: Meer tuin tips
Foto's : Wolf Garten, Gardena, Gardena, Wolf Garten
Menu :