Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Steengrill kopen

Steengrill kopen

Een steengrill is een soort gourmet-apparaat waarbij het vlees op een gloeiend hete steen wordt gebakken. Het grote voordeel van het bakken op een steen is dat je er geen boter. olie of ander vet bij hoeft te gebruiken. Je hoeft alleen maar wat zout op de steen te strooien tegen het aanbakken.


Wij kijken hier naar verschillende soorten steengrills en geven tips waarmee je rekening kunt houden als je een nieuwe steengrill koopt.

Wat is een steengrill?

Zoals bij een gourmetstel wordt ook de steen van de steengrill door een verwarmingselement heet gehouden. Meestal is dat een elektrisch verwarmingselement, er is dan sprake van een elektrische steengrill.

Er zijn echter ook steengrills die gebruik maken van een spiritusbrander. Omdat de spiritusbrander de steen niet op temperatuur kan brengen moet de steen bij zo'n brander eerst in de oven worden voorverwarmd. De spiritusbrander houdt de steen dan op temperatuur.

Overzicht met de beste steengrills

Welke steengrills zijn aan te raden? Onder andere Tefal, Severin, Tristar, Domo, Princess en Fritel maken goede steengrillen. Kijk in het overzicht steengrills voor alle goede steengrills en hun lage prijzen.Beste steengrill merken

Tefal en Lagrange zijn fabrikanten die veel steengrillen in hun assortiment hebben. Andere merken
die een steengrill maken zijn Steba, Princess, Clatronic, Lentz en Tristar. Steeds vaker wordt een steengrill gecombineerd met een gourmetstel. Vaak is de bovenplaat dan in twee delen, één deel van steen en één deel met een rooster. ideaal om optimaal te bakken en te grillen. In veel gevallen hebben deze gecombineerde steengrill / gourmetsets ook nog een plateau onder de bakplaat waar je kunt racletten.


Kijk bij de beste winkels om een steengrill te kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.

Zie ook: Meer tips funcooking en keukenapparaten
Menu :