Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Douchecabines kopen. Tips en informatie.

Douchecabines kopen. Tips en informatie.

In vrijwel iedere badkamer is een douchecabine te vinden. Met een douchecabine creëer je een min of meer afgesloten ruimte binnen de badkamer waar je kunt douchen.Hieronder vind je informatie over douchecabines en tips voor als je een douchecabine gaat kopen.

Gesloten douchecabine of inloopdouche

Vaak wordt een douchecabine met een deur afgesloten. Meestal is dit een schuifdeur. De badkamer blijft dan ondanks het spetteren onder de douche droog. Je kunt echter ook kiezen voor een inloopdouche. Deze zijn helemaal open en hebben vaak zelfs geen drempel.

Om te voorkomen dat het water uit de douche de badkamer instroomt lopen de tegels in de douche iets af richting de afvoer. Ook wordt er vaak een gootje gebruikt, maar deze doet het mooie doorlopen van de badkamervloer in de douchecabine wel deels teniet.


Inbouw douchecabine of een vrijstaande douchecabine

Een ander groot verschil in douchecabines is of dit los te plaatsen cabines zijn of dat ze één geheel vormen met de badkamer. Een inbouw douchecabine is vaak van kunststof of plexiglas, een inbouw douchecabine kan ook (gedeeltelijk) gemetseld zijn.

Goedkoop een goede douchecabine kopen

Wat voor douchecabine je ook kiest. Een eenvoudige douchecabine of een heel luxe, je wilt er natuurlijk niet meer geld voor neertellen dan mogelijk. Kijk daarom in het overzicht van beste winkels voor sanitair en badkamermeubels indien je douchecabine zoekt. Daar vind je alle soorten douchecabines tegen de laagste prijs.


Vormen douchecabines

In dit overzicht zie je dat de meeste douchecabines vierkant of rechthoekig zijn. 80x80 en 90x90 centimeter zijn bij de vierkante douchecabines de meest voorkomende maten. Je hebt echter ook afwijkende maten zoals 95x95, 90x100, 80x120 en grote douchecabines van 90x185, 90x200 en 100x200 centimeter.

Naast vierkanten en rechthoekige cabines zijn er ook kwartronde douchecabines en cabines in een vijfhoek.

Merken beste douchecabines

Populaire merken douchecabines zijn Huppe, Kermi, Plieger, HSK, Mocoori, Sealskin, Novellini en Saniclass.

Bij de bovenstaande beste winkels heb je een heel ruime keuze uit al deze goede douchecabines.


Zie ook: Meer tips badkamer
Menu :