Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Douchecabines kopen. Tips en informatie.

Douchecabines kopen. Tips en informatie.

In vrijwel iedere badkamer is een douchecabine te vinden. Met een douchecabine creëer je een min of meer afgesloten ruimte binnen de badkamer waar je kunt douchen.


Hieronder vind je informatie over douchecabines en tips voor als je een douchecabine gaat kopen.

Overzicht alle douchecabines

Laten we eerst zien wat er allemaal aan douchecabines te koop is. In het overzicht met aanbiedingen alle douchecabines vind je meer dan 800 douchecabines met goede selectiemogelijkheden om de voor jou beste douchecabine te vinden.

Selecteren kan op belangrijke eigenschappen als de vorm, de maten, de kleur en het materiaal, maar ook het soort deur, het aantal deuren, de aanwezigheid van massage-jets en meer.

Gebruik dit overzicht om snel en makkelijk de voor jou beste douchecabines tegen de laagste prijs te selecteren.

Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden van een douchecabine.

Geheel gesloten Diamond Line douchecabine

Gesloten douchecabine of inloopdouche

Vaak wordt een douchecabine met een deur afgesloten. Meestal is dit een schuifdeur. De badkamer blijft dan ondanks het spetteren onder de douche droog. Je kunt echter ook kiezen voor een inloopdouche. Deze zijn helemaal open en hebben vaak zelfs geen drempel.

Om te voorkomen dat het water uit de douche de badkamer instroomt lopen de tegels in de douche iets af richting de afvoer. Ook wordt er vaak een gootje gebruikt, maar deze doet het mooie doorlopen van de badkamervloer in de douchecabine wel deels teniet.

Inbouw douchecabine of een vrijstaande douchecabine

Een ander groot verschil in douchecabines is of dit los te plaatsen cabines zijn of dat ze één geheel vormen met de badkamer. Een inbouw douchecabine is vaak van kunststof of plexiglas, een inbouw douchecabine kan ook (gedeeltelijk) gemetseld zijn.

Het mag duidelijk zijn dat een vrijstaande douchecabine het makkelijkst te plaatsen zijn. Deze cabines plaats je moeiteloos in een bestaande badkamer.


Sanifun douchecabine met ligbad

Vormen douchecabines

In dit overzicht zie je dat de meeste douchecabines vierkant of rechthoekig zijn, maar ook kwartrond is een vorm die je veel bij douchecabines tegenkomt. Deze douches zijn goed in een hoek te plaatsen en nemen de minste ruimte in. Dat laatste geldt ook voor een vijfhoekige douchecabine.

De vierkante douchecabines zijn 80x80 en 90x90 de meest populaire maten. Kleiner wordt al snel krap. Groter kan ook, maar daar moet je wel de ruimte voor hebben in de badkamer.

De hoogte van de douchecabine is minder belangrijk omdat deze normaal gesproken het plafond niet raakt, maar de douchecabine die je koopt mag natuurlijk niet hoger zijn dan het plafond van je badkamer.

De deur van de douchecabine

Als deur kun je kiezen tussen een schuifdeur en een draaideur (openslaande deur). Daarbij is de schuifdeur het meest praktisch. Deze kost je bij het openen de minste ruimte, en zit je daarbij het minst in de weg. De vorm  en het formaat van de douchecabine moet zich echter wel voor een schuifdeur lenen. Veel smalle douchecabines hebben daarom een openslaande deur.

Vierkante Diamond Line douchecabine met twee openslaande deuren

Zowel bij openslaande deuren als schuifdeuren komen dubbele deuren vrij veel voor. De deuren kunnen dan smaller uitgevoerd worden. Bij een kwartronde douche kun je de deuren uit elkaar schuiven als je naar buiten stapt. Bij een vierkante hoekcabine kun je dan een deur voor en opzij openen voor een brede uitstap.

Wellness douchecabines

Meestal koop je een douchecabine zonder sanitair als een kraan en een douchekop. Deze staan immers los van de cabine. Uitzonderingen zijn de wellness douchecabines die helemaal compleet worden geleverd. Deze cabines zijn helemaal afgesloten om het water binnen te houden en voorzien van een (regen)douche, handdouche en massagejets. Soms maakt zelfs nog meer luxe, zoals een ingebouwde radio en speakers deel uit van deze luxe wellness douchecabine.

Kwartronde Diamond Line douchecabine met massagejets en dubbele schuifdeur

Merken beste douchecabines

In het bovenstaande overzicht met alle douchecabines kun je ook je gewenste fabrikant opgeven. Populaire merken douchecabines zijn Sanifun, Bruynzeel, Diamond Line, Saniclear, Wiesbaden, Plieger, Huppe en Excellent Wellness, maar het aanbod is nog veel groter zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien.

Goedkoop een goede douchecabine kopen

Wat voor douchecabine je ook kiest. Een eenvoudige douchecabine of een heel luxe, je wilt er natuurlijk niet meer geld voor neertellen dan mogelijk. Kijk daarom in het overzicht van beste winkels voor sanitair en badkamermeubels indien je douchecabine zoekt. Daar vind je alle soorten douchecabines tegen de laagste prijs.

Bij de bovenstaande beste winkels en in het helemaal bovenaan genoemde overzicht met aanbiedingen van alle douchecabines heb je een heel ruime keuze uit al deze goede douchecabines.


Zie ook: Meer tips badkamer
Foto bovenaan: Luzi douchecabine

Onderwerpen:
Douchecabines kopen, goede douchecabine.
Menu :