Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Open haard schoonmaken met een aszuiger. Hou de stofzuiger heel

Open haard schoonmaken met een aszuiger. Hou de stofzuiger heel

Een open haard, kachel of barbecue kun je beter niet met een stofzuiger schoonmaken. Dit kost je namelijk je dure stofzuiger. Een speciale aszuiger is wel een veilige optie om de haard te reinigen. Een aszuiger is namelijk een kachel stofzuiger die er speciaal voor is ontwikkeld.


Een een aszuiger is een vrij goedkoop apparaat. Je hebt al zo'n goede open haard stofzuiger voor twee a drie tientjes.


Goedkope aszuigers

Voor een Karcher aszuiger betaal je meer dan 100 euro, maar Powerplus maakt goede aszuigers waarvan de prijzen al bij 20 euro beginnen. Dat is heel wat goedkoper dan een nieuwe stofzuiger omdat je oude door de as van de open haard, barbecue of houtkachel kapot is gegaan!

Ook Perel en Einhell maken betaalbare aszuigers. Kijk bij de voordelige aszuigers voor alle prijzen en betaalbare modellen.

Met een goede aszuiger maak je de open haard, kachel of barbecue in mum van tijd schoon. Maar ook de werkplaats of dierenkooi kan snel en makkelijk schoongemaakt worden met een aszuiger. Zaagsel zuigen gaat namelijk ook heel makkelijk, en de aszuiger heeft geen problemen met materialen waar de stofzuiger niet tegen kan.De beste aszuiger uit de test

Wat de beste aszuiger uit de meest recente test is kun je vinden bij de beste aszuiger test.

Aszuiger zonder motor

Je hebt twee soorten aszuigers. De goedkoopste aszuigers maken gebruik van de stofzuiger. Deze aszuigers zijn een soort filter tussen de stofzuiger en de as die je opzuigt. Je sluit de slang van de stofzuiger op de aszuiger aan, en de aszuiger zorgt ervoor dat het as of zaagsel in het reservoir van de aszuiger komt en niet in de stofzuiger. Voor 20 euro heb je al zo'n Powerplus aszuiger zonder motor.

Aszuiger met motor

Voor zo'n 15 euro meer heb je een Powerplus aszuiger met motor, en dat werkt een stuk makkelijker. Deze aszuiger werkt namelijk zelfstandig. Je hebt er geen stofzuiger bij nodig. Wat ons betreft is dat die 15 euro extra wel waard. Je hoeft dan ook maar één apparaat te pakken als je de open haard, barbecue of kachel wilt schoonmaken.

Waarom de haard niet schoonmaken met een stofzuiger?

Een gewone stofzuiger kan niet tegen het heel fijne stof dat zich in de as bevindt. Dit fijnstof dringt door in de stofzuiger zelf waardoor de motor overhit kan raken en kapot gaat. Ook verstopt het as van haard, kachel of barbecue het filter van de stofzuiger.

Kijk in bovenstaand overzicht voor goede maar goedkope aszuigers / open haard stofzuigers.

Zie ook: Meer tips schoonmaken


Onderwerp:
Stook je regelmatig de open haard? Dan is een aszuiger een goede koop. Om de prijs hoef je het niet te laten. Er zijn namelijk goedkope aszuigers te koop. Deze aszuigers zijn speciaal gemaakt om de open haard mee schoon te zuigen. Dat is beter dan as zuigen met een stofzuiger, want daarmee sloop je de stofzuiger. 
Menu :