Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Huishouden: Tips schoonmaken en wassen

Tips en aanbiedingen met betrekking tot alle huishoudelijke apparatuur en benodigdheden voor het huishouden.

Tips huishouden en aanbiedingen huishoudelijke apparatuur

Bij een huis hoort ook huishouden. Daarom hier tips en informatie om dit huishouden makkelijk te maken. Hieronder vind je artikelen met deze tips over schoonmaken van het huis maar ook tips betreffende het wassen, drogen en strijken van je kleding.

Stofzuigers en vloerreinigers

We beginnen met het reinigen van de vloer. Dat gebeurt meestal met een stofzuiger, maar het kan ook nat met een elektrische vloerreiniger of dweilapparaat. Hieronder alle opties, prijzen en informatie.

Kruimelzuigers

De kruimelzuiger (of kruimeldief) is een kleine handstofzuiger. Niet voor het zuigen van de vloer, maar wel super handig voor kleine zuigklusjes.


Ramen lappen

Niet alleen de vloer moet gereinigd worden, ook bijvoorbeeld de ramen. Dat kan met een emmer en zeem, maar sneller en grondiger gaat het met een elektrische ruitenreiniger. En wat te denken van een robot ruitenreiniger? Het kleine broertje van de robotstofzuiger die zelfstandig de ramen voor je lapt.


De was

Tot zover het reinigen van je huis. Op naar het reinigen van je kleding. Handwasjes worden tegenwoordig eigenlijk alleen nog op vakantie gedaan, voor de serieuze was heeft vrijwel iedereen tegenwoordig de beschikking over een wasmachine. Hier informatie en tips over deze wasmachines.


En na het wassen komt het drogen. Daarbij kun je kiezen tussen een apparaat (een wasdroger) of drogen via een waslijn, droogrek of droogmolen. Over al deze verschillende vormen van de was drogen vind je hieronder tips en informatie.

Helaas ben je voor een deel van de was na het drogen nog niet klaar. Sommige was moet gestreken worden voor het de kast in kan. Gelukkig bestaan daar ook elektrische hulpen in de huishouding voor.

Open haard schoonmaken

Terug naar het huis zelf. Maak jij de open haard schoon met de stofzuiger? Niet doen! Dat kost je de stofzuiger, en voor weinig geld koop je een aszuiger die daarvoor gemaakt is.

Zie ook:
Menu :