Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Wasmachine kopen. Tips en informatie.

Wasmachine kopen. Tips en informatie.


Een wasmachine is een belangrijke uitgave. Je moet er aardig wat geld voor neertellen, en je hoopt toch vele jaren met je wasmachine te doen. Het is dan ook zonde als je spijt krijgt van de wasmachine die je aangeschaft hebt. Daarom geven wij hier tips en informatie voor bij de aanschaf van een wasmachine. Kies de beste wasmachine voor een zo laag mogelijke prijs.

De beste wasmachines uit de test

Welke wasmachine is het best getest? De beste wasmachine en beste koop uit de wasmachine test van de Consumentenbond en uit andere testen van deskundige organisaties vind je bij de beste wasmachine test. Kijk daar voor alle beste wasmachines. Bijvoorbeeld de beste wasmachine voor een groot gezin, maar ook de beste wasmachine voor een éénpersoons of tweepersoons huishouden. De beste zuinige wasmachine of de beste goedkope wasmachine. Alle beste wasmachines uit de test zijn daar te vinden.

Een goede wasmachine goedkoop kopen

Om te zien waar je voordelig een goede wasmachine kunt kopen zijn op Beste Wasmachine Kopen de beste winkels met wasmachines op een rijtje gezet. Bij deze winkels kun je tegen de laagste prijzen alle goede wasmachines vinden. 

Je vindt daar ook de wasmachine top 10, de beste wasmachines uit de test en een handige wasmachine keuzehulp.

Hieronder geven we wat tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van een wasmachine.

Het vulgewicht van een wasmachine

Heel belangrijk bij de keuze van een wasmachine is het vulgewicht. Heb je groot gezin (3 kinderen of meer) dan is een wasmachine met een vulgewicht van meer dan 9 personen aan te raden. Je kunt dan in één keer heel veel wassen. Ben je samen of het je een éénpersoons huishouden? Dan krijg je zo'n grote machine niet snel vol. Een wasmachine met een vulgewicht van zo'n 7 kilo is dan meestal ruim voldoende.

Wasmachine met voorlader of bovenlader

De meeste wasmachines hebben een voorlader. Je vult en leegt de machine via de opening aan de voorkant. Je kunt ook kiezen voor een wasmachine met een bovenlader. Deze hebben als voordeel dat je niet hoeft te bukken bij het in- en uitladen. Waarom zie je dan zo weinig bovenladers? Dat komt door de nadelen. Bovenladers kun je niet op of onder een wasdroger zetten en ze zijn ook minder zuinig met water.

Let op! Als je gaat stapelen heb je een stapelkit nodog. Dit is een tussenstuk dat er voor zorgt dat de machines stevig op elkaar staan. Zonder stapelkit kan de bovenste machine van de onderste aftrillen.

Het stroomverbruik van de wasmachine

De ene wasmachine gebruikt veel meer stroom dan de ander. Als je regelmatig een wasje laat draaien kunnen de energiekosten flink oplopen. Het is dan verstandig voor een zuinig wasmachine te kiezen, ook al is deze misschien wat duurder. Een wasmachine met energielabel A+++ is zuinig, maar het kan tegenwoordig nog zuiniger. Zo zijn er wasmachines op de markt die het energielabel A+++10% hebben. Deze wasmachines zijn nog eens 10% zuiniger dan een A+++ machine. Dit kan wel oplopen tot A+++30%.

Was drogen met de wasmachine

Een wasmachine is geen wasdroger. Helemaal droog komt de was dan ook nooit uit de wasmachine. Maar je kunt de was al vast gedeeltelijk drogen in de machine. Dit is aantrekkelijk omdat een wasmachine minder energie gebruikt dan een wasdroger. Wil je de was zo droog mogelijk? Kies dan een wasmachine met een zo'n hoog mogelijk toerental.

Koolborstelloze motor wasmachine

Als je een nieuwe wasmachine koopt kun je ook naar de motor kijken. Er komen namelijk steeds meer wasmachines met een koolborstelloze motor op de markt. Deze zijn onderhoudsvrij, gaan langer mee en zijn bovendien stiller en zuiniger dan de wasmachines met een koolborstel motor.

Extra's

En zo zijn er nog meer extra's die je over de streep kunnen trekken om voor een bepaalde wasmachine te kiezen. Denk daarbij aan de hoeveelheid wasprogramma's, een extra stille motor, een trommel die zachter omgaat met je kleding, automatische doseersystemen en veel meer.

Kijk bij de beste winkels om een wasmachine te kopen voor alle mogelijkheden, prijzen en veel meer informatie.

Zie ook: Meer tips wassen en schoonmaken


Samenvatting
Wat is een goede wasmachine? Wat is de beste wasmachine uit de test? Waar koop je goedkoop een goede wasmachine? Hierboven alle tips voor je beste wasmachine kiezen en voordelig wasmachine kopen. Via de wasmachine keuzehulp of de beste wasmachines uit de test wasmachine. Ook hebben we diverse tips zoals de voordelen en nadelen van een bovenlader wasmachine of een voorlader wasmachine.

Menu :