Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Pastapan: Tips, informatie en aanbiedingen

Pastapan: Tips, informatie en aanbiedingen

Met een pastapan (pastaiola) is het simpel spaghetti, macaroni of andere pasta koken. Een pastapan beschikt namelijk over een uitneembare inzet of vergiet.


Verder kun je de een echte pastapan (pastaiola) herkennen aan zijn deksel dat zowel op de pan als op de vergiet past.

Het voordeel van een pastapan is dat je niet hoeft af te gieten. Je tilt de vergiet uit de pan omhoog en het water blijft in de pan achter. Wel zo veilig en makkelijk. En licht, want je hoeft geen zware pan met water op te tillen.

Overzicht goede pastapannen

Op zoek naar de beste pastapan? Kijk dan in het overzicht met goede pastapannen voor de aanraders.

Je vindt daar de beste pastapannen in diverse formaten, voor verschillende hittebronnen en gemaakt van verschillende materialen. Alle informatie kun je daar vinden zodat je heel makkelijk de voor jou beste pastapan kunt selecteren.

Wat is een pastapan?

In feite is de pastapan dus een pan met een uitneembare vergiet die er precies in past. Je kunt de vergiet ook apart gebruiken, en dat geldt ook voor de pasta pan. Haal het vergiet er uit, en je hebt bijvoorbeeld een soeppan. Als je een pastapan koopt spaar je dus een andere (grote) pan en een vergiet uit. Dat maakt de aanschaf van zo'n handige pan om spaghetti en andere pasta te koken nog aantrekkelijker.

Stomen met een pastapan

Pastapannen worden ook vaak gebruikt om er groente mee te stomen. Je doet een klein laagje water in de pan, en doet de groenten in de vergiet. Deze vergiet hang je dan in de pan. Hierbij is het wel belangrijk dat de vergiet een stukje boven de onderkant van de pan hangt. Anders liggen de groenten in het water, en worden ze gekookt in in plaats van gestoomd. Hiervoor zijn andere inzetten voor de pastapan verkrijgbaar. Ook rijst kun je zo stomen.


Pastapannen voor inductie, gas en elektrisch koken

Goede pastapannen beschikken over een dikke egale bodem en zijn daarom ook op inductie te gebruiken. Andere eigenschappen van een goede pastapan zijn dat hij goed groot is, zodat je er veel pasta tegelijk in kunt maken, dat hij robuust is en dat hij beschikt over goede handvatten.

Goedkoop een goede pastapan kopen

Een goede pastapan hoeft niet duur te zijn. Kijk maar in het bovenaan genoemde overzicht met pastapannen, of bij Beste Pannen Kopen voor voordelige maar goede pastapannen bij de belangrijkste online winkels.

De officiële (Italiaanse) naam voor een pastapan is de pastaiola. In Nederland worden ook de benamingen spaghettipan en macaronipan gebruikt.

Zie ook: Meer tips pannen en kookgerei


Onderwerpen:
Met een pastapan (pasaiola, spaghettipan) kun je goed en veilig spaghetti en andere pasta bereiden. Een pastapan beschikt over een dikke bodem een een uitneembare vergiet. Een goede pastapan is ook als stoompan te gebruiken. Daarnaast kun je (door de vergiet uit te nemen) als kookpan of soeppan gebruiken. Hierboven vind je alle goede pastapannen en kun je je beste pastapan goedkoop online kopen.
Menu :