Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » De beste Kruimeldieven / kruimelzuigers

De beste Kruimeldieven / kruimelzuigers

Een stofzuiger haal je niet zo maar voor de dag. Gelukkig heeft deze een klein broertje in de vorm van een handstofzuiger.


Officieel heet zo'n apparaat een kruimelzuiger maar vrijwel iedereen noemt hem kruimeldief. Officieel is de naam kruimeldief echter aan Black & Decker voorbehouden. In advertenties van andere merken wordt daarom altijd over kruimelzuigers gesproken.

Kruimeldief, niet alleen voor kruimels

De kruimeldief wordt inderdaad vooral gebruikt om kruimels van het eten weg te zuigen. De kruimeldief is echter ook geschikt voor ander klein droog vuil zoals stof, zand, papiersnippers of dode insecten.

Kijk hier voor aanbiedingen van alle goede kruimeldieven en kruimelzuigers

Snoerloos gemak

Naast zijn handzame omvang en lage gewicht is het ook een groot voordeel van een kruimeldief dat deze draadloos op een accu werkt. Je bergt hem meestal weg in een oplader, waardoor hij altijd klaar voor gebruik is. Je pakt hem, zuigt, en weg is het vuil.


Populaire merken voor een kruimeldief / kruimelzuiger zijn Black & Decker, Bosch, Dyson, AEG, Philips, Electrolux, Proline, Tomado, Tristar, Alessi en Hoover.


Kruimelzuigers voor nat zuigen

Sommige kruimeldieven zijn ook geschikt om vocht op te zuigen. Handig als je wat water of limonade hebt gemorst. Dit is het geval met Bosch kruimelzuigers.

Dyson kruimelzuigers

Zoals Dyson opmerkelijke stofzuigers maakt, zo zijn er ook vergelijkbare Dyson kruimelzuigers. Op het eerste gezicht zien deze er helemaal niet als een kruimeldief uit. Deze kruimelzuigers zien er gevaarlijk uit en worden bediend als een pistool.Zoals de stofzuiger maakt ook de Dyson kruimeldief geen gebruik van een stofzak. Er is een opvangbak voor het vuil en een afwasbaar filter.

Kruimelzuiger met wieltjes

AEG heeft kruimeldieven die voorzien zijn van wielen. Dit maakt het zuigen op sommige plekken een stuk plezieriger.

Kruimeldief met steel

Ondermeer Electrolux en Dyson maken kruimelzuigers die voorzien zijn van een steel. Deze steelzuigers komen dicht in de buurt van een gewone stofzuiger. Qua mogelijkheden, maar ook qua prijs.

Goedkope kruimeldief

Zoek je een goedkope kruimelzuiger? Dan is een Proline het overwegen waard. Dit merk maakt heel goedkope kruimelzuigers.

Alle genoemde kruimelzuigers en kruimeldieven zijn bij de bovenaan genoemde beste aanbieders terug te vinden. 

Zie ook: Meer tips zuigen en schoonmaken
Menu :