Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Strijkijzers kopen. Tips en informatie.

Strijkijzers kopen. Tips en informatie.

Er zijn maar weinig mensen die strijken een leuk werkje vinden. Daarom kun je maar beter een goed strijkijzer aanschaffen waarmee het makkelijk strijken is, en waarmee je snel klaar bent.


Wij kijken hier naar verschillende soorten strijkijzers en geven tips die handig zijn als je een strijkijzer wilt kopen.

Goedkoop een strijkijzer kopen

Goede betaalbare strijkijzers worden gemaakt door onder andere Philips, Siemens, Tefal, Electrolux, Moulinex, Braun en Hitachi. Heel goedkope strijkijzers worden gemaakt door Proline. Kijk bij de aanbiedingen van strijkijzers voor goede maar ook goedkope strijkijzers van deze merken.

Soorten strijkijzers

Strijkijzers kun je onderverdelen in droogstrijkijzers en stoomstrijkijzers. Bij een droogstrijkijzer moet je zelf zorgen dat het strijkgoed vochtig wordt. dat doe je bijvoorbeeld met een plantenspuit. De meeste strijkijzers die nu verkocht worden zijn echter stoomstrijkijzers. Deze strijkijzers geven tijdens het strijken stoom af. Dit zorgt voor een gladder resultaat. Heb je te maken met een lastige kreukel in het strijkgoed, dan kun je met een stoomstrijkijzer een extra stoot stoom geven.

Daarnaast zijn er ook nog reisstrijkijzers. Dit zijn kleine compacte strijkijzertjes waarvan het handvat meestal ingeklapt kan worden. Het vermogen van reisstrijkijzers is vaak wat minder.

Het waterreservoir van stoomstrijkijzers

Stoomstrijkijzers beschikken over een waterreservoir dat je kunt vullen met kraanwater. Kraanwater is het beste voor het strijkijzer, ondanks de kalk in het water. Door de kalk gaat het stoomstrijkijzer langer mee, maar je moet het strijkijzer wel af en toe van kalk ontdoen. Dit kan door een anti-kalk staafje te reinigen of door een anti-kalk cassette te vervangen. Duurdere stoomstrijkijzers beschikken soms over een zelfreinigend systeem. Je hoeft het strijkijzer dan niet zelf te ontkalken.

Kijk op Beste Strijkijzer Kopen voor de goedkoopste aanbieders van de beste strijkijzers, een Strijkijzer Keuzehulp, de Strijkijzer Top 10 en de beste strijkijzers uit diverse vergelijkende testen.

Zie ook: Meer tips schoonmaken, wassen en strijken
Menu :