Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Ruitenreiniger robots

Ruitenreiniger robots


Van de robotstofzuiger en de robotgrasmaaier kijkt niemand meer op, maar deze twee huishoudelijke robots hebben een broertje gekregen die nog een stuk exclusiever is, de ruitenreiniger-robot.


Ramen lappen. Wie heeft er nou geen hekel aan. Ten eerste is het een rotklus, ten tweede heb je voor wat betreft de buitenkant altijd te maken met ramen die moeilijk te bereiken zijn. Een ramenreiniger robot is daarom helemaal niet zo'n slecht idee. Dit apparaat heeft geen hoogtevrees, en kan op moeilijk bereikbare plaatsen komen.

Robot ramenreinigers worden gemaakt door Ecovac Robotics, Zoef Robot, E.Zicom, Anself en Sichler, maar niet al deze automatische ruitenreinigers zijn in Nederland en Belgiƫ verkrijgbaar. Kijk op Beste Ruitenreiniger Kopen wat de beste raamreiniger robots in ons land zijn.

Hoe werkt een ruitenreiniger robot?

Een robot ramenwasser klimt als een spin langs je ramen en maakt deze zorgvuldig schoon. Daarvoor beschikt de robot ruitenreiniger over sterke zuignappen waarmee hij aan het raam blijft vastkleven. Een veiligheidskoord zorgt voor extra veiligheid. Via een afstandsbediening kun je de robot bedienen.

Sensoren zorgen ervoor dat kozijnen en andere hindernissen en oneffenheden niet voor problemen zorgen.

Ecovacs Winbot 950

Met een ruitenreiniger robot lap je niet alleen de ramen buiten en binnen, maar kun je ook deuren, tegelwanden en andere gladde oppervlakken schoonmaken.

Ecovacs Winbot 950

Een voorbeeld van een ramenreiniger robot is de Ecovacs Winbot 950. De wordt geleverd met een snoer van 5 meter die via een verlengsnoer verlengt kan worden. Valt de stroom weg? Dan zorgt een accu er voor dat de robot niet naar beneden valt. Ook is er een kabel voor extra veiligheid.

De Ecovacs Winbot 950 doet zijn werk verbazend goed. Zet hem op het raam en de robot zorgt voor schone streeploze ramen. Hij zoekt daarbij zijn eigen weg, maar is ook bij te sturen met een afstandsbediening.

Zoef Robot Bobbie RB120Z

Een andere robot ramenreiniger is de Bobbie van Zoef Robot. Deze beschikt over een kabel van 2 meter en er wordt een verlengsnoer van 4 meter meegeleverd. Ook de Bobbie ruitenreiniger robot beschikt over een nood-accu voor het geval de stroom wegvalt.

Zoef Robot Bobbie

De Bobbie ruitenreiniger kan bediend worden via de bijbehorende afstandsbediening, maar ook via een app voor iOS en Android.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Ruitenreiniger Robot Kopen om te zien wat er in Nederland aan goede ramenreiniger robots te koop is.

Zie ook: Meer tips apparatuur schoonmaken
Foto bovenaan: Ecovacs
Menu :