Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Moderne kruimelzuigers

Moderne kruimelzuigers

Kruimelzuigers (ook wel kruimeldieven of handstofzuigers genoemd) worden steeds meer verbeterd. De kruimelzuigers van nu zijn niet meer te vergelijken met de kruimeldieven van een paar jaar geleden.


De benaming handstofzuiger is steeds meer op zijn plaats. De nieuwste kruimelzuigers zijn namelijk meer gewaagd aan de stofzuiger. Met meer zuigkracht en een beter zuigresultaat.

Moderne kruimelzuigers zien er ook veel mooier en hipper uit en de stofzak heeft meestal gebruik gemaakt voor een stofreservoir.

Kijk hier voor aanbiedingen van kruimelzuigers

Beste kruimelzuigers

Dyson, Philips, Dirt Devil, AEG, Rowenta en andere merken maken goede moderne kruimelzuigers met veel zuigkracht en een hip uiterlijk. Let bij de aanschaf van een kruimelzuiger wel op enkele belangrijke factoren als de zuigkracht, de kwaliteit van de accu en de grootte van het stofreservoir.

De zuigkracht van kruimelzuigers

Hoe hoger het voltage, hoe sterker de kruimelzuiger. Soms kun je de zuigkracht regelen om energie te besparen. De zuigkracht neemt af als de kruimeldief vol raakt. Het is dan tijd deze te legen. Kruimelzuigers met een reservoir kun je veel makkelijk leegmaken. Vaak volstaat een druk op een knop. Bij een kruimeldief met een stofzak is dat lastiger.

Een zwakke kruimelzuiger biedt minder dan 3.6 volt. Bij meer dan 12 volt heb je te maken met een krachtige handstofzuiger. Alles wat daar tussenin zit is gemiddeld.De accu van kruimelzuigers

Om een kruimelzuiger zonder stroomsnoer te kunnen gebruiken zijn de kruimeldieven voorzien van een accu. Er zijn drie soorten accu's die daarvoor gebruikt worden. De Li-Ion accu's zijn daarvan het best, maar helaas ook het duurst. Aangezien een accu het duurste onderdeel is van een elektrisch apparaat als een kruimelzuiger is het wel een kostenverhogende factor. Een Li-Ion accu heeft de meeste inhoud en weegt het minst zwaar.

Ni-MH (nikkel metaal hybride accu's) kom je evenals Li-Ion (lithium) accu's veel tegen bij kruimelzuigers. Deze accu's zijn goedkoper in aanschaf waardoor ze de prijs van de kruimeldief drukken. Ze zijn wat minder in kwaliteit dan Li-Ion accu's maar een stuk beter dan Ni-Cad accu's die veel van hun capaciteit verliezen als ze niet geheel leeg worden gemaakt voor het opladen. Gelukkig komen kruimelzuigers met Ni-cad accu's nauwelijks nog voor.

Kruimelzuigers met wieltjes

Sommige handstofzuigers hebben wieltjes aan de voorzijde. Deze beschermen de oppervlakte die je zuigt tegen beschadigingen. De wieltjes maken het zuigen ook lichter omdat je de kruimeldief niet boven het oppervlak hoeft te houden.

Het gewicht is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een nieuwe kruimelzuiger.

Droog en nat zuigen

Enkele kruimelzuigers kunnen ook nat zuigen. Je kunt met de kruimeldief dan ook vloeistoffen opzuigen zonder kans op storingen. Dit kan onder andere met de Dirt Devil Verso.

Kijk voor meer informatie en de actuele laagste prijzen bij de bovengenoemde aanbiedingen van kruimelzuigers.

Zie ook: Meer tips schoonmaken
Menu :