Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Informatie verschillende soorten stofzuigers

Informatie verschillende soorten stofzuigers

Een stofzuiger is een stofzuiger? Fout, er zijn veel verschillende soorten stofzuigers. Elk met hun eigen voordelen en nadelen. Welke stofzuiger kies je?


Wij kijken hier naar de verschillende soorten stofzuigers zoals deze in de winkel te koop zijn.

Tip: Ben je op zoek naar een goede stofzuiger voor zo weinig mogelijk geld? Kijk dan bij de winkels uit het overzicht beste winkels om een stofzuiger te kopen van de consumentensite Beste Kopen.

Sledestofzuigers

Dit is de meest voorkomende stofzuiger. Het is een lage stofzuiger met een zuigmond die via een steel en een slang aan de eigenlijke stofzuiger is verbonden. Je loopt en zuigt met de steel in de hand, en trekt de stofzuiger achter je aan.

Stofzuigers zonder zak

Maar ook niet alle sledestofzuigers zijn gelijk. Dankzij Dyson zijn er nu - naast de traditionele stofzuigers met stofzak - ook stofzuigers zonder zak. Deze stofzuigers zien er vaak wat hipper uit maar hebben ook nadelen. Zo is het meer werk om ze schoon te maken.

Steelstofzuigers

Nee, dit is geen gewone stofzuiger met een steel (zoals hierboven beschreven), maar een stofzuiger waarbij de motor en elektronica zich in de steel zelf bevindt. Het stofreservoir is vaak een zak die zich buiten de stofzuiger zelf bevindt.

2-in-1 stofzuigers

Een variant op de steelstofzuiger waarbij je het gedeelte met de motor en de elektronica kunt loskoppelen en als kruimeldief kunt gebruiken. De steel zelf en de stofzak blijven dan achter.

Draadloze stofzuigers

Zoals bij veel elektrisch gereedschap is er ook bij stofzuigers een draadloze variant met een accu. Zo hoef je niet telkens op zoek naar een stopcontact en heb je niet te maken met een draad die net te kort is.

Waterstofzuigers

Deze stofzuigers hebben een heel andere functie. Ze zuigen namelijk geen stof op (de naam is dus eigenlijk fout) maar water. Ze worden bijvoorbeeld bij lekkages gebruikt.

Ketelstofzuigers

Werkpaarden waarmee je zowel droog als nat kunt zuigen. Ze hebben een veel groter vuireservoir dan een normale stofzuiger en veel meer zuigkracht. Je kunt ze op heel vuile plekken gebruiken zoals in de schuur. De sterkste ketelstofzuigers kunnen zelfs puin opzuigen.

Robotstofzuigers

Een hekel aan stofzuigen? Dan is de robotstofzuiger wat voor je. Deze stofzuigers stofzuigen helemaal zelfstandig de ruimte en als hun stroom op is rijden ze zelf naar hun oplaadstation voor verse stroom. De meeste robotstofzuigers zuigen kris kras en compleet willekeurig de kamer, maar als ze maar lag genoeg zuigen hebben ze alles wel gehad. De nieuwste dure modellen pakken het wat slimmer aan en kunnen onthouden waar ze al geweest zijn.

Kruimelzuigers of kruimeldieven

Het is vervelend om telkens de stofzuiger tevoorschijn te halen als er tijdens het eten  wat gemorst is, of als er tegen een plant is gestoten. Een kruimelzuiger of kruimeldief is dan handig. Dit is een kleine handstofzuiger op een accu of batterijen

Kijk voor mooie aanbiedingen van al deze soorten stofzuigers bij de bovenaan genoemde beste winkels om een stofzuiger te kopen.

Zie ook: Meer tips stofzuigers
Foto: Miele stofzuigers


Menu :