Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » , » Stationsklokken. Mooie klok voor in de huiskamer of op kantoor.

Stationsklokken. Mooie klok voor in de huiskamer of op kantoor.

Een mooie grote klok in je huiskamer, kantoor of in een andere ruimte? Kijk dan eens naar stationsklokken. Een stationsklok is een grote duidelijke klok waaro je heel nauwkeurig de tijd kunt aflezen. Tot op de seconde nauwkeurig.Stationsklok VidaXL


De traditionele stationsklok bevat geen cijfers, maar alleen streepjes. Grote dikke strepen voor iedere vijf minuten of seconden. Een kleiner streepje voor iedere minuut of seconde apart.

Zo kun je, zonder dat er cijfers op de klok staan, de tijd tot op de minuut of seconde aflezen. Overigens heb je ook stationsklokken met cijfers.

Waar kun je een goede stationsklok kopen?

Wil je weten waar je goedkoop mooie en goede stationsklokken kunt kopen? Kijk dan bij de beste online klokwinkels of neem een kijkje in het overzicht met stationsklokken voor alle mooie stationsklokken, hun specificaties en hun prijs.

Veel verschil in stationsklokken

Hoewel een stationsklok een eenvoudige wandklok is om te zien valt er veel te kiezen. Ten eerste het formaat (vaak uitgedrukt in een diameter), vervolgens kun je kiezen of je een cijfers of alleen streepjes wil en ten derde is er de keuze voor een stationsklok met of zonder secondewijzer.

Ook de kleur is een keuze. De meeste stationsklokken zijn wit met een metalen rand, net zoals de echte klokken in de stations, maar er zijn ook grijze, zwarte, bruinen en blauwe stationsklokken.

Stationsklok Karlsson


De mooiste stationsklokken worden gemaakt door fabrikanten van design woongadgets zoals NeXtime, LEFF, Karlsson en Zack. Meestal zijn het wandklokken die de met de rug tegen de muur bevestigd, maar er zijn ook stationsklokken die met een houder aan de zijkant tegen de muur aanzitten. Dit is onder andere het geval met klassieke stationsklokken (zie onderste foto).

Kijk bij de bovenstaande aanbevolen winkels en maak de keuze uit vele verschillende stationsklokken.

Zie ook: Meer klokken tips
Menu :