Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Twijfelaar bed. Tips en informatie

Twijfelaar bed. Tips en informatie


Je kan er alleen lekker ruim in liggen, en met z'n twee juist lekker krap, het twijfelaar bed! Hier tips en informatie over de twijfelaar.


Wil je weten wat er aan twijfelaars te koop is, en wat zo'n twijfelaar kost? Kijk dan bij de aanbiedingen van twijfelaar bedden voor alle mogelijkheden en prijzen.

Wat is een twijfelaar?

Een twijfelaar is iemand die geen keuzes kan maken, maar dat bedoelen we hier niet :-)

Onze twijfelaar is een bed dat qua breedte tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoons bed in zit. Een bed dus voor iemand die twijfelt tussen een bed voor één persoon of een bed voor twee personen.

Wanneer een bed een twijfelaar is, is niet altijd duidelijk. Tweepersoonsbedden worden namelijk steeds breder waardoor de grens tussen een twijfelaar en een smal tweepersoonsbed vervaagt. Meestal worden bedden met een breedte tussen de 100 en 140 centimeter een twijfelaar genoemd. De lengte is meestal twee meter, en daarmee vergelijkbaar met andere bedden.

Waarom een twijfelaar bed?

Er zijn verschillende redenen waarvoor iemand kiest voor een twijfelaar. Ze worden vaak gekocht door singles, die zo toch af en toe iemand in het bed kunnen laten bijschuiven zonder dat het wel heel krap wordt. Ook is een twijfelaar zeer geschikt voor stelletjes die 's nachts graag dicht tegen elkaar aankruipen, vooral als er weinig ruimte voor een bed in de slaapkamer is.

Maar ook zijn er veel singles die een twijfelaar verkiezen boven een éénpersoonsbed omdat ze graag ruim willen liggen. En omdat een tweepersoonsbed hen dan tocht weer te groot is of omdat deze teveel ruimte inneemt.

Ook worden twijfelaars wel eens gebruikt als tweepersoonsbed voor twee kinderen. Maar dat komt door de kleinere gezinnen en het grote aanbod aan stapelbedden minder vaak voor dan vroeger.

Twijfelaar matras

Naast een twijfelaar bed is er natuurlijk ook een twijfelaar matras nodig in dezelfde maat. Dat is één matras want voor twee matrassen is een twijfelaar bed te smal. Kijk hier voor de beste aanbieders.


Zie ook: Meer tips slaapkamer

Menu :