Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Trapbekleding en trapmatten van stof, rubber en aluminium

Trapbekleding en trapmatten van stof, rubber en aluminium

Wil je je trap er mooi uit laten zien, denk dan eens aan mooie trapmatten van stof, aluminium, rubber of een ander materiaal. De keuze aan trapbekleding is zeer groot.


Ieder materiaal heeft zijn voordelen, wij kijken hier naar de mogelijkheden van bedekking van traptreden en geven handige tips voor bij het kopen van trapbekleding die je op een gelakte trap kunt aanbrengen zoals trapmaantjes of trapmatten en aluminium en rubber trapbekleding.

Kijk bij de beste winkels voor trapbekleding waar je deze bekleding het beste kunt kopen.

Stoffen trapbekleding

Onder de 5 euro per trede heb je al een mooie traptrede mat van stof. Een stoffen trapbekleding is niet alleen goedkoop en decoratief, het is ook een prima remedie tegen uitglijden, stof is geluiddempend en een stoffen trapbekleding neemt goed vuil en vocht op. Ook beschermt zo'n stoffen trapmat je mooie gelakte trap tegen slijtage.

Aluminium trapbekleding

Er zijn ook aluminium trapmatten. Deze zijn iets duurder dan de trapmatten van stof, ongeveer 9 euro per trede. Het zijn universele aluminium trapmatten die niet alleen geschikt zijn voor binnen, maar ook voor buitentrappen.


Aluminium trapbekleding is bijzonder goed bestand tegen slijtage en dus erg duurzaam. Ook aluminium geeft een betere grip de trap. Deze trap krijgt door de aluminium treden een mooie moderne uitstraling.

Rubberen trapbekleding

Rubber is misschien wel het ideale materiaal voor trapbekleding. Het is slijtvast, heeft een heel goede anti-slip werking, ziet er mooi uit en beschermt de trap optimaal. Bovendien is het supereenvoudig te leggen via een zelfklevende laag onder de mat.

Kijk voor meer informatie en prijzen bij de bovengenoemde beste winkels voor traptreden bekleding.

Zie ook: Meer tips decoratie hal, gang en trap
Menu :