Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verschil ventilator, airco en aircooler

Verschil ventilator, airco en aircooler

Het verschil tussen de ventilor, aircooler en airco. Plus aanbiedingen en de beste ventilatoren, aircoolers en airco's uit de test. 

Dyson ventilator

Warm weer? Je huis kun je op verschillende manieren verkoelen. Met een ventilator, met een airco of met een aircooler. Wat zijn de verschillen? Hier kun je dat lezen.

Ventilator

Een ventilator koelt de ruimte niet echt, de temperatuur blijft gelijk, maar zorgt er door het opwekken van een luchtstroom wel voor dat de gevoelstemperatuur daalt. Zodoende is een ventilator wel effectief.

Bij de beste ventilator test vind je de best geteste ventilatoren in alle soorten.

Een ventilator is een goedkope manier voor verkoeling. Er zijn vele modellen, voor op tafel, voor op de grond, voor aan de muur en voor aan het plafond. De eenvoudige modellen zijn erg goedkoop. Voor een paar tientjes heb je al een goede ventilator.
Kijk bij de aanbiedingen ventilatoren voor alle ventilators tegen de laagste prijs.

Stadler design ventilator

Airconditioning (airco)

Een airconditioning (meestal airco genoemd) brengt wel de temperatuur echt naar beneden. De airco haalt lucht binnen, koelt deze en stoot de koele lucht weer uit. 

Ook de airco's zijn getest. Kijk bij de beste airco test voor de beste airconditioning per soort ruimte. 

Je kunt een ingebouwde airconditioning hebben, maar er zijn ook mobiele airco's op wieltjes die je naar de kamer kunt rijden waar je koelte wil. Bijvoorbeeld overdag de huiskamer en 's nachts de slaapkamer of kinderkamer. 

Sommige airco's kun je in de winter ook als verwarming gebruiken.
Alle informatie over airco's kun je vinden op Beste Airco Kopen. Naast specificaties en prijzen vind je daar ook reviews, gebruikerservaringen, tips en de voordelen en nadelen van iedere airco. Ook de recente Airco Top 10 is op Beste Airco Kopen te vinden.

Aircoolers

Het nadeel van een airco is dat ze een afvoer nodig hebben om vocht af te voeren. Je moet ze dus altijd bij een raam neerzetten zodat je de afvoerslang naar buiten kunt hangen.

Aircoolers (luchtkoelers) zijn een variant op de airco zonder afvoer. Het bovenstaande nadeel heb je dus niet. Daarom kun je de aircooler overal in huis plaatsen. Evenals een airco brengt een aircooler / luchtkoeler de temperatuur echt naar beneden. Ook is een aircooler een stuk goedkoper dan een airco.



Doordat een aircooler water gebruikt om te koelen en geen koelvloeistof (zoals een airco) is de luchtkoeler officieel geen airco maar een speciaal soort ventilator. Nadeel van het gebruik van water voor koeling is dat de aircooler de temperatuur maar enkele graden naar beneden kan brengen terwijl een airco daar veel verder in gaat.
Kijk bij de aanbiedingen aircoolers voor alle aircoolers / luchtkoelers tegen de laagste prijs bij alle belangrijke winkels. Of kijk bij de beste aircooler test voor aircoolers met de hoogste waardering.

Zie ook: Meer tips airco en andere koeling


Foto 1: Dyson
Foto 2: Stadler

Samenvatting:
Hier kijken we naar de verschillen tussen een aircooler, een airco (airconditioner) en een ventilator. Met aandacht voor de beste aircoolers, ventilatoren en airco's en een goedkope airco voor thuis. We hebben ook de beste aircooler, de beste ventilator en de beste airco uit de test.

Menu :