Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Verschil ventilator, airco en aircooler

Verschil ventilator, airco en aircooler


Warm weer? Je huis kun je op verschillende manieren verkoelen. Met een ventilator, met een airco of met een aircooler. Wat zijn de verschillen? Hier kun je dat lezen.

Ventilator

Een ventilator koelt de ruimte niet echt, de temperatuur blijft gelijk, maar zorgt er door het opwekken van een luchtstroom wel voor dat de gevoelstemperatuur daalt. Zodoende is een ventilator wel effectief.

Een ventilator is een goedkope manier voor verkoeling. Er zijn vele modellen, voor op tafel, voor op de grond, voor aan de muur en voor aan het plafond. De eenvoudige modellen zijn erg goedkoop. Voor een paar tientjes heb je al een goede ventilator.

Airconditioning (airco)

Een airconditioning (meestal airco genoemd) brengt wel de temperatuur echt naar beneden. De airco haalt lucht binnen, koelt deze en stoot de koele lucht weer uit. Je kunt een ingebouwde airconditioning hebben, maar er zijn ook mobiele airco's op wieltjes die je naar de kamer kunt rijden waar je koelte wil. Bijvoorbeeld overdag de huiskamer en 's nachts de slaapkamer of kinderkamer. Sommige airco's kun je in de winter ook als verwarming gebruiken.

Het nadeel van een airco is dat ze een afvoer nodig hebben om vocht af te voeren. Je moet ze dus altijd bij een raam neerzetten zodat je de afvoerslang naar buiten kunt hangen.

Aircoolers

Aircoolers zijn een variant op de airco zonder afvoer. Het bovenstaande nadeel heb je dus niet. Daarom kun je de aircooler overal in huis plaatsen. Evenals een airco brengt een aircooler de temperatuur echt naar beneden. Ook is een aircooler een stuk goedkoper dan een airco.

Alle informatie, prijzen, voordelen en nadelen

Alle informatie over aircoolers, airco's en ventilatoren kun je vinden op Beste Airco Kopen. Naast specificaties en prijzen vind je daar ook reviews, gebruikerservaringen, tips en de voordelen en nadelen van iedere ventilator, airco en aircooler. Ook de recente Airco Top 10 is op Beste Airco Kopen te vinden.

Zie ook: Meer tips airco en andere koeling
Menu :