Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Goedkope aircoolers

Goedkope aircoolers


Vergeet de ventilator. De aircooler is een veel beter alternatief. Een aircooler brengt in tegenstelling tot een gewone ventilator de temperatuur echt naar beneden, en is veel goedkoper dan een airco. Hier lees je waar je goedkoop een goede aircooler kunt kopen.


De prijzen van een aircooler lopen uiteen van zo'n 20 euro (tafelmodel) tot 300 euro (krachtig vloermodel). Kijk bij de aanbiedingen van aircoolers wat al deze luchtkoelers kosten bij de goedkoopste aanbieders.

Wat is een aircooler?

Een aircooler is technisch gezien een ventilator, maar terwijl een gewone ventilator alleen lucht verplaatst (en zo een idee van koelte geeft) koelt een aircooler echt de lucht. Vandaar de naam luchtkoeler. De aircooler doet dit met water. Aircoolers beschikken over een reservoir waarin je koud water doet. De ventilator blaast de lucht langs het reservoir met koud water. Doordat dit continue gebeurt daalt de temperatuur van de lucht.

De aircooler is dus geen airco. Een airco werkt met koelvloeistof, aircoolers met water. Dat betekent wel dat de luchtkoeler niet in staat is de lucht zo goed koud te maken als een airco. De temperatuur daalt bij aircoolers hooguit een paar graden, maar dat is een paar graden meer dan bij een gewone ventilator die de temperatuur niet laat dalen. Als je een ventilator uitzet is het meteen gedaan met de koelte.

Ten opzichte van de airco heeft de aircooler twee grote voordelen. Het eerste voordeel is de prijs, aircoolers zijn veel goedkoper. Het tweede voordeel is dat je bij een aircooler geen afvoerslang nodig hebt. Een airco moet zijn warme lucht kwijt. Een mobiele airco moet je dus bij een raam plaatsen met een slang naar buiten. Aurcoolers kun je overal neerzetten.

Wel maken aircoolers de lucht wat vochtiger waardoor er condens kan ontstaan als het vocht nergens heen kan. Dit nadeel heeft ook weer een voordeel, een aircooler kun je ook als luchtbevochtiger gebruiken, ook als het helemaal niet warm is.

Kijk voor alle prijzen en mogelijkheden van aircoolers bij de bovenstaande aanbiedingen, daar vind je ze allemaal bij de beste winkels tegen de laagste prijzen. 
Foto: Trotec aircoolers


Samenvatting:
Een aircooler (luchtkoeler) koelt veel beter dan een ventilator maar is veel goedkoper en makkelijker in het gebruik dan een airco. Een goedkope aircooler koop je al voor 20 euro. Dan heb je een goedkoop tafelmodel aircooler. Er zijn ook luchtkoelers die er uitzien als een mobiele airco, maar die zijn wat minder goedkoop. Hierboven informatie over wat een aircooler is en goedkope luchtkoelers / goedkope aircoolers.0 reacties:

Een reactie posten

Menu :