Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kaasschaaf, kaassnijder of kaasmes?

Kaasschaaf, kaassnijder of kaasmes?


Voor het snijden van een plak kaas gebruiken we in Nederland meestal een kaasschaaf. Maar je kunt kaas ook echt snijden, met een kaasmes of met een speciale kaassnijder.Hier kijken we naar verschillende manieren om kaas te snijden en naar het gereedschap dat je daarbij nodig hebt.


>>>TIP: Kijk hier voor de leukste kaassnijders, kaasmessen en kaasschaven

De beste kaasschaven

Er zijn heel mooie design messen, schaven en snijders verkrijgbaar voor het snijden en schaven van kaas. Bekende design-merken als Blomus, Eva Solo en Stelton houden zich bezig met de ontwikkeling en fabricage van deze mooie keukenaccessoires.

Kaassnijders

Zo is er de Blomus Froma (foto boven). Een prachtige kaassnijder met draad waarmee je soepel en snel door de kaas snijdt. Met zo'n kaassnijder kun je plakjes in iedere gewenste dikte snijden. Het is net een professionele kaassnijder, maar dan in een veel kleiner formaat. De kaassnijders van Eva Solo en Stelton hebben een heel andere opzet. Deze kaassnijders zijn een soort mes met snijdraad.9

Kaasmessen

Kaasmessen heb je in verschillende soorten. Er zijn speciale kaasmessen voor zachte kaas, voor Parmezaanse kaas en zelfs voor minder bekende kaassoorten. Op safe speel je met een allround kaasmes. Een universeel mes dat voor alle kaassoorten geschikt is.


Naast het kaasmes is er ook het kaasbijltje

Kaasschaven

En dan zijn er natuurlijk de kaasschaven. Voor economische plakken kaas. Ook kaasschaven kunnen er heel mooi uitzien. Kijk maar eens naar de Zack Elios op de foto hieronder. Een heel mooi strak vormgegeven kaasschaaf.


Kijk voor aanbiedingen van mooie kaasschaven, kaasmessen en kaassnijders in het eerder genoemde overzicht.
Menu :