Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips voor bij het kopen van de beste waterkoker

Tips voor bij het kopen van de beste waterkoker

Als je een waterkoker wilt aanschaffen is er tegenwoordig veel keuze. Wil je een goedkope waterkoker of een waterkoker met een mooi design? Een waterkoker van RVS of van kunststof? Hoe belangrijk is het energieverbruik en de kooksnelheid?


Hier kijken we naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van waterkokers, en geven tips waar je op moet letten als je een waterkoker koopt.

Beste waterkoker kopen

Een goed beeld van wat er aan waterkokers te koop is krijg je op Beste Waterkoker Kopen. Daar vind je niet alleen de beste winkels om goedkoop een goede waterkoker te kopen, maar ook een Waterkoker Keuzehulp en de actuele Top 10 van waterkokers.

Bij de aanbevolen winkels vind je de waterkokers van alle belangrijke merken zoals Braun, Philips, Krups, Tefal, Princess en Rowenta, maar ook van merken als Alessi, Bodum, CuisinArt, Jacob Jensen en Solis.

Design waterkoker

Een belangrijke rol bij de keuze van een waterkoker speelt het design. Een waterkoker is immers een apparaat dat altijd zichtbaar in de keuken staat. dan wil je natuurlijk wel een waterkoker hebben die in je keuken past. Naast de bekende witte en zwarte waterkokers komen er daarom steeds meer design waterkokers in de winkels te staan.


Zo heeft Alessi een waterkoker die je makkelijk zal verwarren met een klassieke fluitketel. Maar deze fluitketel is wel degelijk een elektrische waterkoker. Ook Solis, Philips en Purity (Gezond Leven) hebben hele mooie RVS waterkokers in hun assortiment.


De inhoud van een waterkoker


De inhoud van een waterkoker varieert van 0,5 tot 2 liter. De meeste waterkokers hebben een inhoud van rond de anderhalve liter.

Hoeveel water er in de waterkoker zit is af te lezen aan een waterniveau indicator. Meer dan 95% van de hedendaagse waterkokers beschikt over zo'n waterniveaumeter.

Het vermogen van een waterkoker

Hoe hoger het vermogen van een waterkoker des te minder lang hoef je te wachten op je hete water.

Automatische afslag en kalkfilter

Alle hedendaagse elektrische waterkokers hebben een automatische afslag die er voor zorgt dat het verhitten stopt zodra het water kookt.

Ook vrijwel alle waterkokers hebben een kalkfilter.


Extra's

Maar er zijn ook extra's die je bij lang niet alle waterkokers tegenkomt. Bijvoorbeeld een opbergmogelijkheid voor het snoer (voor als je het apparaat niet gebruikt), de mogelijkheid de kan 360 graden te draaien en een gesloten verwarmingselement.

Bij een gesloten verwarmingselement kan kalk zich niet aan het element hechten waardoor de waterkoker veel langer meegaat, vooral in gebieden met kalkrijk leidingwater. Waterkokers met een gesloten verwarmingselement hebben wel als nadeel dat ze het water minder snel koken.

ook de temperatuurstand is bij een waterkoker een extra functie. Hiermee kun je het water ook alleen verwarmen in plaats van koken. Sommige soorten thee komen beter tot hun recht bij een lagere temperatuur. Witte thee bijvoorbeeld bij 95 graden, en groene thee bij 75 graden. Bij een waterkoker bij temperatuurstand kun je het water op de gewenste temperatuur verwarmen.

Populaire merken waterkokers

Populaire merken met veel waterkokers in het assortiment zijn Tefal, Philips, Kenwood, Braun, Princess, Bestron, Bosch, Krups, Severin, Rowenta en Siemens.

Daarnaast zijn er nog kleinere merken met design waterkokers en andere bijzondere waterkokers zoals Alessi, Cuisinart, Dualit, Jacob Jensen en Solis. En er is een waterkoker van Purity (Gezond Leven) die het water niet alleen kookt maar ook filtert en zo bacteriën en schadelijke stoffen uit het water haalt.

Al deze waterkokers vind je tegen de laagste prijzen op het bovenaan genoemde Beste Waterkoker Kopen.

Zie ook: Meer informatie en tips keuken
Menu :