Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Tips voor bij het kopen van de beste waterkoker

Tips voor bij het kopen van de beste waterkoker

Als je een waterkoker wilt aanschaffen is er tegenwoordig veel keuze. Wil je een goedkope waterkoker of een waterkoker met een mooi design? Een waterkoker van RVS of van kunststof? Hoe belangrijk is het energieverbruik en de kooksnelheid?


Hier kijken we naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van waterkokers, en geven tips waar je op moet letten als je een waterkoker koopt.

Aanbiedingen alle waterkokers

Als je denkt dat een winkel die een stuk of 20 waterkokers aanbiedt een groot assortiment heeft moet je eens kijken bij de aanbiedingen van alle waterkokers. Daar vind je er meer dan 1.500! Dat is een enorm aanbod maar gelukkig biedt dit overzicht ook goede selectiemogelijkheden om de voor jou persoonlijk beste waterkoker tegen de laagste prijs te vinden.
Philips waterkoker

Je kunt al je wensen en eisen aanvinken. Bijvoorbeeld de inhoud van de waterkoker, het vermogen, de merk, de kleur en natuurlijk de maximale prijs. Maar je kunt ook aangeven dat je bijvoorbeeld een waterkoker met instelbare temperatuur wil hebben (die naast koken ook kan warmen), of een veilige waterkoker met dubbele wand. Met anti-kalk filter of een waterkoker in retro stijl.

Ideaal om je beste waterkoker goedkoop te vinden.

Beste waterkoker kopen

Een goed beeld van wat er aan waterkokers te koop is krijg je op Beste Waterkoker Kopen. Daar vind je niet alleen de beste winkels om goedkoop een goede waterkoker te kopen, maar ook een Waterkoker Keuzehulp, de beste waterkokers uit de test en de actuele Top 10 van waterkokers.


Design waterkoker

Een belangrijke rol bij de keuze van een waterkoker speelt naast de mogelijkheden van de waterkoker ook het design. Een waterkoker is immers een apparaat dat altijd zichtbaar in de keuken staat. dan wil je natuurlijk wel een waterkoker hebben die in je keuken past. Naast de bekende witte en zwarte waterkokers komen er daarom steeds meer design waterkokers in de winkels te staan.

Alessi retro waterkoker

Zo heeft Alessi een waterkoker die je makkelijk zal verwarren met een klassieke fluitketel. Maar deze fluitketel is wel degelijk een elektrische waterkoker. Dit soort retro waterkokers kom je vrij veel tegen. Bij de bovenstaande aanbiedingen kun je ze allemaal selecteren.

Ook Solis, Philips en Purity (Gezond Leven) hebben hele mooie RVS waterkokers in hun assortiment, maar het is vooral Russell Hobbs die bekend staat om zijn mooie retro waterkokers. De eerste foto op deze pagina is ene retro waterkoker van Russell Hobbs.


De inhoud van een waterkoker


De inhoud van een waterkoker varieert van 0,5 tot wel meer dan 2 liter. De meeste waterkokers hebben een inhoud van rond de anderhalve liter. Hoeveel water er in de waterkoker zit is af te lezen aan een waterniveau indicator. Bijna alle hedendaagse waterkokers beschikken over zo'n waterniveaumeter, en er zijn tegenwoordig ook veel doorzichtige waterkokers te koop waarbij je precies kunt zien hoeveel water er in zit.

Het vermogen van een waterkoker

Hoe hoger het vermogen van een waterkoker des te minder lang hoef je te wachten op je hete water. Een goede waterkoker beschikt over meer dan 2.000 watt. De echte krachtpatsers onder de waterkokers bieden 3.000 watt.

Automatische afslag en kalkfilter

Alle hedendaagse elektrische waterkokers hebben een automatische afslag die er voor zorgt dat het verhitten stopt zodra het water kookt.

Ook vrijwel alle waterkokers hebben een kalkfilter.

Solis waterkoker

Extra's

Maar er zijn ook extra's die je bij lang niet alle waterkokers tegenkomt. Bijvoorbeeld een opbergmogelijkheid voor het snoer (voor als je het apparaat niet gebruikt), de mogelijkheid de kan 360 graden te draaien en een gesloten verwarmingselement.

Bij een gesloten verwarmingselement kan kalk zich niet aan het element hechten waardoor de waterkoker veel langer meegaat, vooral in gebieden met kalkrijk leidingwater. Waterkokers met een gesloten verwarmingselement hebben wel als nadeel dat ze het water minder snel koken.

Ook de temperatuurstand is bij een waterkoker een extra functie. Hiermee kun je het water ook alleen verwarmen in plaats van koken. Sommige soorten thee komen beter tot hun recht bij een lagere temperatuur. Witte thee bijvoorbeeld bij 95 graden, en groene thee bij 75 graden. Bij een waterkoker bij temperatuurstand kun je het water op de gewenste temperatuur verwarmen.

Populaire merken waterkokers

Populaire merken met veel waterkokers in het assortiment zijn Tefal, Philips, Russell Hobbs, Kenwood, Braun, Princess, Bestron, Bosch, Krups, Smeg, Severin, Rowenta en Siemens.

Al deze waterkokers vind je tegen de laagste prijzen op het bovenaan genoemde Beste Waterkoker Kopen en in het overzicht met aanbiedingen van alle waterkokers.

Zie ook: Meer informatie en tips keukenOnderwerpen:
Beste waterkoker goedkoop, beste koop, goede waterkokers online.
Menu :