Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Thuiswerken? Tips voor een goede werkkamer

Thuiswerken? Tips voor een goede werkkamer

Het aantal ZZP'ers neemt sterk toe, en ook mensen met een kantoorbaan werken vaak één of meerdere dagen per week thuis. Met al dit thuiswerken neemt de behoefte aan een kantoor aan huis steeds meer toe. Hier tips voor een goede werkkamer.Want natuurlijk kun je ook aan de eetkamertafel je administratie bijwerken, maar een plek waarop je rustig kunt werken en telefoneren, en waar je (heel belangrijk!) op een ergonomisch verantwoorde manier kunt thuiswerken is erg belangrijk.

Zorg voor goed meubilair

Een goede bureaustoel en een bureau waaraan het aangenaam werken is zijn heel belangrijk. En vergeet ook de kastruimte niet. In een goed opgeruimde werkkamer is het veel plezieriger en productiever werken. Goed kantoormeubilair hoeft niet duur te zijn. Kijk maar bij de beste winkels voor kantoorstoelen en andere kantoormeubels. Bij deze voordelige professionele winkels kun je ook als particulier alles voor kantoor kopen.

Planten maken je productiever

Het is wetenschappelijk bewezen. Als je planten in je werkkamer plaatst neemt de stress af en kun je je beter concentreren. Bovendien staat het mooi en gezellig. En een werkkamer hoeft geen steriel thuiskantoor te zijn. Een voordeel van thuiswerken is juist dat je het leuk kan maken.

Wees dus niet bang om je thuiskantoor gezellig en eventueel een beetje huiselijk te maken.

Maak er een zelfstandige ruimte van je thuiskantoor

Zet op je werkkamer een waterkoker en een koffiezetter. Eventueel een klein keukenblokje met stromend water. Zo hoef je niet telkens je kantoorruimte te verlaten en dat voorkomt veel afleiding. Via de eerder genoemde winkels voor kantoorinrichting kun je voor weinig geld goede oplossingen hiervoor kopen.

Gebruik de ruimte

Heb je een ruime werkkamer? Dan kun je je thuiskantoor in twee delen opsplitsen. Een bureau met daarop je computer en een tafel met wat stoelen waaraan je kunt overleggen, maar waaraan je ook klusjes kunt doen waarvoor je de computer niet nodig hebt. Zo is thuiswerken veel veel relaxter. Een roomdivider zoals een vakkenkast of een kamerscherm kost maar heel weinig geld.

Kies de plaats van je bureau met zorg

Waar je je bureau (met computer) neer? Denk hierbij aan lichtval en aan de warmte van de zon. Een raam achter je is vaak niet fijn omdat het licht dan op je beeldscherm schijnt. Een blik uit het raam is altijd fijn, maar veel mensen hebben ook graag de deur in het zicht.

Heb je de indeling helemaal naar tevredenheid? Zorg dan voor voldoende aansluitingen op de juiste plek. Met een stopcontact en (eventueel) netwerkaansluiting direct naast je bureau voorkom je veel onnodige draden.

En zorg als je naar tevredenheid zit ook voor voldoende licht op de juiste plaatsen.

Maak voldoende opbergruimte

We noemden het boven al. Zorg voor opbergruimte zodat je kantoor netjes opgeruimd is. Bureaublokken en dossierkasten hoeven helemaal niet duur te zijn. Met plankjes aan de muur kun je ook veel bereiken al blijven mappen en dergelijk dan wel in het zicht staan.

Of je nu ZZP'er bent of af en toe een dagje thuiswerkt. Thuiswerken is met een goede werkkamer veel plezieriger.

Zie ook: 


Onderwerp:
Nu er veel meer thuis gewerkt en gestudeerd wordt is een goede werkkamer of studeerkamer belangrijker dan ooit. Hierboven tips voor het inrichten van een goede werkkamer voor thuiswerken en thuisstudie en een kantoor aan huis.

Menu :