Informatie over wonen, klussen en het inrichten van je huis

Home » » Kamerschermen en roomdividers

Kamerschermen en roomdividers

Een kamer kan te groot zijn om gezellig genoemd te worden. Met roomdivider of kamerscherm kun je dan aparte hoekjes creëren.


Maar roomdividers en kamerschermen zijn ook ideaal als je een kamer in twee compartimenten wilt opdelen. Bijvoorbeeld voor het scheiden van twee werkplekken, in een gecombineerde werkkamer / slaapkamer of als je een grote huiskamer wilt opdelen in een woonkamer en een eetkamer.

De mogelijkheden zijn eindeloos en een kamer aanpassen met een roomdividers of kamerschermen is reuze flexibel. Je hoeft niet te verbouwen, en als je het aangepast wilt hebben verplaats je gewoon het kamerscherm of de roomdivider.

En het zijn relatief goedkope oplossingen. Vele goedkoper dan een verbouwing. Kijk maar bij de aanbiedingen van roomdividers en kamerschermen.

Kamerschermen

Kamerschermen hebben hun oorsprong in Japan, waar ze heel veel gebruikt worden. Een ander woord voor kamerschermen is dan ook Japanse wanden. De oorspronkelijke Japanse kamerschermen waren panelen van papier waarop als decoratie mooie tekeningen en schilderwerken werden aangebracht.


Deze beschilderde kamerschermen kom je nog veel tegen. Bijvoorbeeld in restaurants, maar je kunt ze ook thuis gebruiken.

Roomdivider kasten

Een roomdivider bestaat niet uit een paneel, maar uit een kast. Het voordeel is dat zo'n roomdivider meteen functioneel is.


Roomdividers kunnen open of gesloten zijn. Maar vaak ook is het een combinatie. Ze bestaan dan uit vakken die gesloten kunnen zijn (bijvoorbeeld gesloten kasten), maar ook uit open vakken waarin je vazen, beeldjes en andere decoratie kunt plaatsen.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor voorbeelden en prijzen.
Menu :